Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Peloton weer met beide benen op de grond: sprinters aan het woord - parcours etappe 18

Edward Swier

Gepubliceerd 22/05/2024 om 18:56 GMT+2

De dag van morgen – donderdag – is heel wat anders dan de vorige. Na een tijdrit, een rustdag en drie dagen klimmen is het woord weer aan de mannen met de ballonkuiten, aan de spierbonken. De vederlichte types zullen, met andermaal twee bergritten op vrijdag en zaterdag, een ‘rustdag’ opnemen, het peloton der avonturiers ‘en sprinters zal het tegen elkaar opnemen.

Giro d'Italia | Peloton weer met beide benen op grond: sprinters aan het woord - parcours etappe 18

Het peloton vertrekt richting het zuiden, laat de Dolomieten achter zich en zoekt via de wijnvelden – daar waar prosecco zijn oorsprong vindt -, Treviso en de buitengebieden van Venetie de streep in Padua.

Afgestapt

Het is tijd om het lijstje met sprinters er weer eens bij te pakken, om te kijken hoe zij de afgelopen dagen doorgekomen zijn. Vanuit Nederlands oogpunt is er niet veel meer over. Na Kooij, Jakobsen en Van Poppel, stapte woensdag ook David Dekker af.

Nog zo dominant?

Vraag is natuurlijk of Jonathan Milan nog net zo dominant is als in de eerste twee weke, of dat mannen als Tim Merlier en Kaden Groves na bestudering van de videobeelden een andere tactiek hebben kunnen uitdenken.
Vanzelfsprekend zullen vanuit het vertrek in Fiera di Primiero altijd wel een aantal waaghalzen op avontuur gaan, maar het lijkt uitgesloten dat zij in de bijna 171 kilometer lang ietwat aflopende etappe een kans maken.

WAAR KIJK JE?

Met Tadej Pogacar in de roze trui is de 107de Giro d’Italia helemaal op stoom. Gaat Pogi tot aan Rome La Maglia Rosa dragen? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of de Sloveen zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie