Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Toch geen Giro voor Poels na besluit ploegleiding - Kans op trilogie verkeken

Tobias Kappelle

Geupdate 29/04/2024 om 16:30 GMT+2

Wout Poels gaat zaterdag toch niet van start in de Giro d'Italia. De Nederlandse klimmer had aangegeven graag de Giro te willen rijden om zo zijn trilogie in de grote rondes te vervolmaken. De ploegleiding van Bahrain-Victorious heeft echter anders besloten.

La Vuelta | Poels wint etappe 20 in lange sprint

Poels gaf uitleg over de ontwikkelingen aan het AD: "Het team wil liever dat ik mij ga voorbereiden op andere belangrijke koersen later dit jaar. Helaas, maar dat is ook onderdeel van professionele sport."
"Wellicht dat de Giro de komende jaren beter in mijn programma past. Ik sta overigens nog wel reserve, dus mocht er onverhoopt iets gebeuren met de andere renners dan sta ik klaar om in te springen. Het is nog een lang seizoen en hopelijk kan ik voor de Tour gaan", aldus Poels.
De nu 36-jarige Poels won vorig een rit in de Tour en de Vuelta en was van plan om ook in Italië voor een etappe te gaan om het rijtje compleet te maken. De definitieve selectie van Bahrain-Victorious is nog niet bekend, maar de ploeg zal in ieder geval een klassement na gaan streven met de Italianen Damiano Caruso en Antonio Tiberi.
picture

La Vuelta | Poels slaat na Tour in Vuelta opnieuw toe - “Dit is toch lekkerder Madrid binnen rijden"

Waar kijk je?

Siamo partiti! Geniet bij Eurosport en discovery+ van drie weken Italië. Van Piemonte naar Campania, om na een tweede deel Noord-Italië af te ronden in hoofdstad Rome. Gaat Tadej Pogacar na twee keer de Tour ook de Giro d’Italia winnen? En wat kunnen Olav Kooij en Fabio Jakobsen in de sprint? La Corsa Rosa volg je exclusief bij ons! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie