Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Achter de waaier - “Schoonheidsfoutje waar Milan en zijn ploeg van moeten leren”

Edward Swier

Geupdate 17/05/2024 om 19:27 GMT+2

Op ruim 60 kilometer van de streep in Cento gebeurde vrijdag dan toch datgene waar iedereen op hoopte, maar sommigen klaarblijkelijk weinig rekening meer mee hadden gehouden. Er vormden zich plots waaiers. En de latere ritwinnaar Jonathan Milan, tsja, die bungelde achter de eerste waaier. “Een schoonheidsfoutje, daar zullen ze het bij Lidl-Trek toch over moeten hebben.”

Giro d’Italia | Achter de waaier - “Schoonheidsfoutje waar Milan en zijn ploeg van moeten leren”

Slaapstand

Bobbie Traksel en Jip van den Bos waren plots helemaal weer bij de les. “Daarvoor was het toch een beetje een dodelijk saaie etappe”, erkende Van den Bos. “En Lidl-Trek zat zelf ook in de slaapstand.”

Duur grapje

Dat had een duur grapje kunnen worden. Want toen Ineos bij gunstige wind – voor de vorming van die waaiers althans – doortrok, zat Jonathan Milan te ver van achteren. “En zijn hele ploeg eigenlijk”, zag Traksel. Juist dat was misschien ook wel de redding. Van den Bos: “Milan probeerde nog even in zijn eentje de sprong te maken naar de eerste groep. Maar dat is eigenlijk onmogelijk. Als er zich waaiers vormen en je zit erachter, dan moet je zo snel mogelijk een tweede waaier vormen. Dan heb je kans dat het slaagt.”

Te laks

Langzaam maar zeker werd het gat door Lidl-Trek gedicht. “Maar het was echt wel even spannend’’, concludeerden de experts. “Ze zijn bij Lidl-Trek echt even te laks geweest”, vond Traksel. “Iedereen had het de afgelopen dagen over waaiers gehad. Maar omdat er bij de start weinig wind stond, werd er door sommigen niet echt rekening mee gehouden. Dat moet je op zulke dagen echter altijd doen.”
Het was uiteindelijk een les die zonder gevolgen bleef. Toch hadden Traksel en Van den Bos van het intermezzo genoten. Traksel: “Waaiers, dat is echt het mooiste dat er is.”

Waar kijk je?

Met Tadej Pogacar in de roze trui is de 107de Giro d’Italia helemaal op stoom. Gaat Pogi tot aan Rome La Maglia Rosa dragen? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of de Sloveen zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie