Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Bardiani, Polti-Kometa en Tudor krijgen wildcard, Lotto Dstny doet niet mee

Wian Slendebroek

Geupdate 23/01/2024 om 14:57 GMT+1

Organisator RCS heeft bekendgemaakt welke teams een wildcard krijgen om mee te doen aan editie 2024 van de Giro d’Italia. Het gaat om teams die niet tot de World Tour behoren en daarom niet automatisch een uitnodiging krijgen. Het gaat om VF Group-Bardiani CSF-Faizane, Polti Kometa en Tudor Pro Cycling.

Milaan-Turijn | Arvid de Kleijn boekt even verrassende als mooie zege, Casper van Uden derde

Israel-Premier Tech en Lotto Dstny zijn vanwege hun voormalige World Tour-status uitgenodigd voor alle wedstrijden op het hoogste niveau. Lotto Dstny slaat de uitnodiging net als vorig jaar af.
Bardiani en Polti-Kometa, vorig jaar nog Eolo-Kometa, waren er vorig jaar ook al bij. Voor het Zwitserse Tudor wordt de Ronde van Italië de eerste grote ronde. Zij krijgen dit jaar een uitnodiging in plaats van het Italiaanse Corratec.
picture

Cycling Show | Cancellara wil met zijn Tudor Pro Cycling Zwitserse renners naar de top brengen

Tudor bouwt aan sterke ploeg

Opvallend is dat het merk Tudor ook voor de tijdsvoorziening zorgt bij de wedstrijden die georganiseerd worden door RCS. Toch zal dat niet veel hebben meegespeeld, want de ploeg Tudor kan worden gerekend tot de sterkste ploegen in het circuit onder de World Tour. Met nieuwe aanwinsten Alberto Dainese en voormalig Europees kampioen Matteo Trentin kunnen ze zelfs mee gaan doen voor de dagwinsten. Bij de ploeg zitten met Arvid de Kleijn, Rick Pluimers en Maikel Zijlaard drie Nederlanders.
De uitnodigingen zijn goed nieuws voor voormalig topwielrenners Alberto Contador en Fabian Cancellara. Contador is een van de oprichters en geldschieters van Polti Kometa. Cancellara is eigenaar van Tudor Pro Cycling Team.
picture

Giro d’Italia | Dolblije Contador gaat uit zijn dak door overwinning Bais op Gran Sasso

Ook de wildcards van de andere wedstrijden die RCS organiseert, werden bekendgemaakt:
Strade Bianche: Israel-Premier Tech, Lotto Dstny, Uno-X Mobility, Corratec-Vini Fantini, Q36.5 Pro Cycling, Polti Kometa en Tudor Pro Cycling
Tirreno Adriatico: Israel-Premier Tech, Uno-X Mobility, Corratec-Vini Fantini, Q36.5 Pro Cycling, Polti Kometa, Tudor Pro Cycling en VF Group-Bardiani CSF-Faizane
Milaan-San Remo: Israel Premier Tech, Lotto Dstny, Uno-X Mobility, Corratec-Vini Fantini, VF Group-Bardiani CSF-Faizane, Polti Kometa en Tudor Pro Cycling.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie