Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | “Er komen meer kansen voor Julian” – Patrick Lefevere over tweede plek Alaphilippe

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 09/05/2024 om 20:07 GMT+2

Patrick Lefevere is als patron van Soudal Quick-Step meer dan eens op pittige uitspraken te betrappen. Wanneer zijn renners het goed doen, is de Belgische teambaas er echter ook als de kippen bij om ze een schouderklopje te geven. Julian Alaphilippe werd in Rapolano Terme tweede, maar kon op goedkeuring van de baas rekenen. “Dit was een goede boost voor de moraal.”

Giro d'Italia | “Er komen meer kansen voor Julian” – Patrick Lefevere over tweede plek Alaphilippe

Na een turbulent voorjaar voor Alaphilippe, met crashes, pech en het uitblijven van prestaties kwam deze etappe als gelegen. “Helaas voor hem en het team won Julian niet, maar dit was echt een boost voor de moraal. Julian werkt hard en is fit, de Giro duurt nog meer dan twee weken en hij krijgt zijn kansen nog wel.”
Een opsteker voor het zelfvertrouwen dus. “Hij houdt van Italië en de parcoursen hier en wordt iedere dag beter en beter. Ik hoop dat hij nog eens een kans krijgt, want Julian heeft echt een overwinning nodig”, had Lefevere het over de tweevoudig wereldkampioen.
De teambaas hielp zijn collega’s vandaag een handje, door onderweg bidons uit te delen. “Ik heb niet veel gedaan, maar gaf wel een stuk of vijf bidons weg”, lachte Lefevere. “Dat was alles. In zulke etappes heb je veel mankrachten nodig, dus ze konden zelfs de oude man goed gebruiken.”
picture

Giro d'Italia | “Ik heb nergens spijt van, de sterkste won” – Julian Alaphilippe liep ritzege net mi

Waar kijk je?

We zijn onderweg voor de eerste grote ronde van het jaar. De 107de Giro d’Italia volg je vanaf kilometer één in Venaria Reale tot aan de slotkilometer in Rome live via Eurosport en discovery+! Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk bij ons of Tadej Pogacar zijn eerste Giro kan winnen. Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie