Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Mikkel Honore geniet van Pogacar - "Hij maakt als een klein kind plezier op de fiets"

Tobias Kappelle

Geupdate 07/05/2024 om 12:59 GMT+2

Mikkel Honore opende gisteren de finale van de etappe door op de laatste klim een aanval te plaatsen. Tot zijn eigen verbazing kreeg Honore even later klassementsrenners Geraint Thomas en Tadej Pogacar in zijn wiel. Honore genoot van het moment en vindt het bijzonder om met Pogacar te mogen koersen: "Hij is als een klein kind dat plezier heeft op de fiets."

Giro d'Italia | Honore geniet van Pogacar - "Hij maakt als een klein kind plezier op de fiets"

Honore zag in de finale een mogelijkheid om een sprint te voorkomen: "We hebben geen sprinter of klassementsman hier, dus voor mij was het een goede kans om iets te proberen. Ik begon de klim te ver van achter, dus ik moest misschien een te grote inspanning doen voor mijn aanval. Uiteindelijk ging het om alles geven."
De verbazing van Honore werd gewekt toen hij zag wie hem volgde: "Na de top was ik verbaasd dat de roze trui me ineens passeerde. Ik had misschien de benen niet, maar ik kon in ieder geval Pogacar volgen. Als je dan met drie man gaat rijden, weet je nooit wat er aan het einde kan gebeuren."
picture

Giro d’Italia | Thomas onder de indruk van tempo Pogacar - “Alsof hij tegen mijn hoofd aanschopte"

Pogacar liet ook Thomas diep gaan

Het tempo ging vervolgens flink de lucht in volgens Honore: "Het in ongelofelijk. Ik had het er net met Thomas over. Ik had een lange aanval gedaan en zat op de limiet. Toen kwam Thomas eerst lang een vervolgens Pogacar. Daarna kwam een enorme versnelling en het was lastig om te volgen."
Desondanks genoot de Deen van zijn avontuur: "Het is waanzinnig om tegen een man als Pogacar te racen. Ten eerste is het een hele leuke vent en hij is gewoon een klein kind dat plezier heeft op de fiets. Het is leuk om met zo iemand te fietsen."
picture

Giro d'Italia | Tim Merlier sprint naar zege, Pogacar weet met aanval bijna sprinters te verschalken

Waar kijk je?

We zijn eindelijk onderweg voor de eerste grote ronde van het jaar. De 107de Giro d’Italia volg je vanaf kilometer één in Venaria Reale tot aan de slotkilometer in Rome live via Eurosport en discovery+! Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk bij ons of Tadej Pogacar zijn eerste Giro kan winnen. Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie