Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Niet alle toetjes smaken zoet: laatste klim in tijdrit knap lastig

Edward Swier

Geupdate 10/05/2024 om 13:21 GMT+2

De tijdrit tussen Foligno en Perugia in de Giro d'Italia is goeddeels vlak. Na de eerste 34 vlakke kilometers wacht nog een onaangenaam, bepaald niet zoet toetje. De stad in Umbrië is op een heuvel gebouwd en dat maakt het slot van de chrono knap lastig. Jip van den Bos gaf in Kop over Kop een korte uitleg over hoe deze klim, die iets meer dan 6 kilometer duurt, aan moet worden gevlogen.

Giro d’Italia | Niet alle toetjes smaken zoet: laatste klim in tijdrit knap lastig

“De lastigheid van de slotklim zit ‘m in het begin. De eerste 1300 meter zijn heel steil, het is echt een muurtje.” Het stijgingspercentage van de eerste 1500 meter: 10,7 procent gemiddeld. “En je kan hier niet getemporiseerd naar boven rijden, het is explosief.”
Daarna volgen echter nog een stel lastige kilometers. “Als je boven komt loopt het nog vies vals plat door naar de finish. Het is heel lastig daar weer je tempo te vinden.” Toch valt hier nog veel te winnen, of te verliezen. “In de laatste 1500 meter zitten namelijk nog heel veel bochten. Renners die nog wat explosiviteit overhouden, kunnen daar echt nog wat seconden winnen.”
picture

Giro d'Italia | Ganna vs Pogacar in vlakke tijdrit met smerige uitsmijter bergop - Parcours Etappe 7

WAAR KIJK JE?

We zijn onderweg voor de eerste grote ronde van het jaar. De 107de Giro d’Italia volg je vanaf kilometer één in Venaria Reale tot aan de slotkilometer in Rome live via Eurosport en discovery+! Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk bij ons of Tadej Pogacar zijn eerste Giro kan winnen. Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie