Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | “Plappy had van mij de roze trui best mogen hebben” – Tadej Pogacar na Strade Bianche-rit

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 09/05/2024 om 19:00 GMT+2

Als tweevoudig winnaar van Strade Bianche, de koers die om de onverharde wegen draait, was Tadej Pogacar vooraf de absolute topfavoriet voor de ritzege richting Rapolano Terme. De Sloveen hield zich echter in, geheel volgens plan van de ploeg. “Het was achteraf een goede etappe, maar ik ben blij dat dit over is.”

Giro d'Italia | “Plappy had van mij de roze trui best mogen hebben” – Pogacar na Strade Bianche-rit

In het flash interview na afloop van de zesde etappe werd Pogacar gevraagd of hij Pelayo Sánchez, de ritwinnaar in Rapolano Terme, kende en of hij gedacht had dat de Spanjaard weg zou blijven met Julian Alaphilippe en Luke Plapp. De vraag zelf ontweek de Sloveen vakkundig. “Het was voor ons een perfecte situatie als ze weg zouden blijven.”
“We reden altijd een rustig tempo op de vlakke stroken, want we wilden niet te veel energie verspillen met het bijbenen van de vlucht”, aldus Pogi. “Zelfs als Plappy de roze trui had gepakt, was dat helemaal goed geweest voor ons. Alleen INEOS reed super hard op de gravelstroken en de laatste beklimming, dus het was zwaar. Achteraf was het een goede etappe, maar ik ben blij dat het over is.”
picture

Giro d’Italia | Samenvatting etappe 6 - Alaphilippe doet niks fout, maar moet zege aan Sanchez laten

Het goede gevoel

Of het aanvoelde als een editie van Strade Bianche, niet alleen door de wegen maar ook het massaal toegestroomde publiek? “Het was mooi om al dat publiek te zien, maar ik ben blij dat het voorbij is en we deze rit konden afvinken. Ik vond het leuk om weer op de onverharde wegen te rijden, maar ik hou meer van (de koers) Strade Bianche.”
Op vrijdag volgt een nieuwe bijltjesdag voor de klassementsrenners: een veertig kilometer lange tijdrit in Umbrië, met een pittig slot richting Perugia. “Laten we weer voor een goede dag gaan”, zei Pogacar daarover. “Vandaag had ik goede benen, laten we zien wat ik morgen kan doen. Het is een interessant parcours.”
Interessant genoeg om ook voor de overwinning te gaan? “Als ik eerlijk ben, wil ik me gewoon goed voelen. Ik wil de tijdritfiets aanvoelen en voelen dat ik even hard kan pushen als op een wegfiets. Dat gevoel wil ik en laten we zien welk resultaat daaruit voortkomt.”
picture

Giro d'Italia | Ganna vs Pogacar in vlakke tijdrit met smerige uitsmijter bergop - Parcours Etappe 7

Waar kijk je?

We zijn onderweg voor de eerste grote ronde van het jaar. De 107de Giro d’Italia volg je vanaf kilometer één in Venaria Reale tot aan de slotkilometer in Rome live via Eurosport en discovery+! Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk bij ons of Tadej Pogacar zijn eerste Giro kan winnen. Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie