Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Pogacar blij met gevoel op tijdritfiets, Thomas had de vorm niet

Tobias Kappelle

Geupdate 10/05/2024 om 17:57 GMT+2

Tadej Pogacar was vandaag de sterkste in de tijdrit naar Perugia door op de slotklim meer dan een minuut goed te maken op Filippo Ganna. Na afloop was de Sloveen dan ook erg tevreden over zijn vorm op de tijdritfiets. Uitdager Thomas kende een minder goede dag en verklaarde na afloop dat het er simpelweg een beetje aan ontbrak vandaag.

Giro d'Italia | Pogacar blij met tijdritvorm: "Wist dat de klim mij beter lag dan Ganna"

Het was lang geleden dat Pogacar op zijn tijdritfiets een wedstrijd had afgewerkt: "Vandaag was na het WK van vorig jaar weer de eerste race op de tijdritfiets. We hebben ons hier heel goed op voorbereid en sinds vorig jaar zijn er veel ups en downs geweest in de tijdrit."
"Ik ben blij dat ik me vandaag goed voelde. Ik begon met een tragere snelheid om te wennen aan de fiets. Ik hield me in tot de klim en toen was het vol gas. Ik ben heel blij met vandaag", aldus Pogacar.
Het verschil werd gemaakt op de klim door Pogacar: "Ik wist dat de klim mij zeker beter lag dan Ganna. Vooral omdat hij erg steil was, maar dat zal bij de volgende tijdrit anders zijn waarschijnlijk."

Thomas had de vorm niet

Geraint Thomas kende een mindere dag: "Ik voelde met prima, maar toen het moment aanbrak om echt aan te gaan, ontbrak het er een beetje aan. Het was gewoon zo'n soort dag."
Op de vraag van de verslaggever over zijn ploegmaten Sheffield, Ganna en Arensman die wel een sterke tijdrit reden, reageerde Thomas kort en gevat: "Thanks"
picture

Giro d'Italia | Thomas over tijdrit: "Het ontbrak er vandaag gewoon een beetje aan"

WAAR KIJK JE?

De 107de Giro d’Italia volg je vanaf kilometer één tot aan de slotkilometer in Rome live via Eurosport en discovery+! Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk bij ons of Tadej Pogacar zijn eerste Giro kan winnen. Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie