Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kop over Kop | Karsten Kroon vertelt waarom de Giro 2024 zeker het kijken waard is

Tobias Kappelle

Geupdate 04/05/2024 om 12:25 GMT+2

De Giro d'Italia staat voor de deur en zelden zijn de experts het vooraf zo hartgrondig eens geweest over de torenhoge favoriet voor de overwinning. Tadej Pogacar staat op eenzame hoogte en dus is er de vrees voor een saaie Giro. Eurosport commentator en oud-renner Karsten Kroon is het daar echter niet mee eens. Hij vertelt in Kop over Kop waarom de Giro 2024 zeer de moeite waard zal zijn.

Giro d'Italia | De route van de Giro 2024



Kroon ontkent in de wekelijkse podcast van Eurosport niet dat Pogacar de grote favoriet is: "Ik vrees dat het algemeen klassement inderdaad wat saai kan worden, hoewel het wielrennen is en geen wiskundige vergelijking. De koers moet altijd nog verreden worden. Maar er zijn zeer zeker dingen waar ik naar uitkijk. De aanwezigheid van Cian Uijtdebroeks die voor een klassement mag gaan en een klassement ambieert."
Jeroen Vanbelleghem deelt dit gevoel: "Ja, natuurlijk kijk ik daar ontzettend naar uit. Vorig jaar rondde hij zijn eerste grote ronde goed af met een achtste plek in de Vuelta. Dat wil hij dit jaar verbeteren. Het deelnemersveld is niet fantastisch in de brede lijn achter Pogacar. Dus hij kan zeker grote ambities hebben en ik ben heel benieuwd of hij die kan waarmaken."
Kroon heeft echter met name zin in de Nederlandse inbreng: "Ik kijk vooral uit naar de aanwezigheid van Olav Kooij. Hij is de coming man in de sprinterswereld. De jonge Nederlander gaat beginnen aan zijn eerste grote ronde. Waarschijnlijk zal hij het gevecht aan moeten gaan met Fabio Jakobsen en daar kijk ik toch ontzettend naar uit."
picture

Parijs-Nice | Olav Kooij maakt optimaal gebruik van te vroege Pedersen en wint 1e etappe

WAAR KIJK JE?

Siamo partiti! Geniet bij Eurosport en discovery+ van drie weken Italië. Van Piemonte naar Campania, om na een tweede deel Noord-Italië af te ronden in hoofdstad Rome. Gaat Tadej Pogacar na twee keer de Tour ook de Giro d’Italia winnen? En wat kunnen Olav Kooij en Fabio Jakobsen in de sprint? La Corsa Rosa volg je exclusief bij ons! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie