Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro Donne | “Ik nam iets te veel risico” - Annemiek van Vleuten na missen bocht in afdaling

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 04/07/2023 om 16:12 GMT+2

Annemiek van Vleuten is hard op weg om haar vijfde grote ronde op rij te winnen. Maar de vijfde etappe van de Giro Donne herinnerde de roze trui er nog maar eens aan dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Van Vleuten miste een bocht in de afdaling naar de finish. Gelukkig zat ze snel weer op haar fiets. Dat kon van rivale Elise Longo Borghini niet gezegd worden.

Giro Donne | “Ik nam iets te veel risico” - Annemiek van Vleuten na missen bocht in afdaling

Van Vleuten finishte dag als tweede, op korte achterstand van Antonia Niedermaier, de nieuwe nummer twee in het algemeen klassement. Haar voorsprong in de rangschikking bedraagt nu twee minuten. Een ruime marge, maar je kunt nooit zeker zijn.
“Pfff, het was zo’n zware dag! Ik voelde me wel iets sterker met het roze om mijn schouders. Ik deed mee om de dagzege, het was een spannende strijd. Een mooie show is goed voor onze sport. Ik nam alleen iets te veel risico in de afdaling om het nóg spannender te maken”, aldus Van Vleuten.
“Er is niks ergs met mij aan de hand. Daarna zag ik Niedermaier nog vlak voor me rijden, maar ik kwam er net niet bij. Het was een perfecte dag en ik heb tijd gepakt in het algemeen klassement, maar het was zwaar. Mijn gezicht zegt genoeg. Of vandaag de sleutelrit was? Soms ben je zo gefocust op een bepaalde etappe dat de echte beslissing ergens anders valt.”
picture

Giro Donne | Van Vleuten mist bocht zonder erg, Longo Borghini valt lelijk en verliest veel tijd

WAAR KIJK JE?

De Giro Donne is van de eerste tot en met de laatste etappe live te volgen via Eurosport en discovery+. Van de start in het prachtige Toscane tot de finish op het pittoreske Sardinië: mis niets van de 34ste Giro Donne met Annemiek van Vleuten en Marianne Vos!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie