Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro Donne | Longo Borghini niet meer van start na valpartij in afdaling achter Van Vleuten

Kevin van Nunen

Geupdate 05/07/2023 om 10:33 GMT+2

Elisa Longo Borghini gaat niet meer van start in de Giro Donne. De Italiaans kampioene was juist zo goed bezig in de rittenkoers en ging de strijd aan met Annemiek van Vleuten, maar miste net als de roze trui een bocht in de afdaling van etappe vijf, die door Antonia Niedermaier werd gewonnen.

Giro Donne | Van Vleuten mist bocht zonder erg, Longo Borghini valt lelijk en verliest veel tijd

Er wordt, terecht, veel gezegd en geschreven over afdalingen naar de finish en die naar Ceres was een even technische als gevaarlijke, waarin veel op het spel stond. Van Vleuten had zich vlak voor de top los gereden van Longo Borghini, waardoor in de afdaling sprake was van twee achtervolgingen.
Van Vleuten joeg op Niedermaier, Longo Borghini ging achter de roze trui aan. In dezelfde bocht ging het mis voor zowel Van Vleuten als Longo Borghini. De roze trui kwam in het gras en kon zonder erg snel weer verder, de Italiaanse beleefde een lelijke valpartij.
Longo Borghini had in zekere zin nog geluk dat ze niet tegen de boom klapte en dat haar val soort van werd gebroken, maar de gevolgen logen er niet om. De renster van Lidl-Trek verloor veel tijd en rolde samen met ploeggenote Shirin van Anrooij naar de finish. Gearmd kwamen ze over de streep.
picture

Giro Donne | “Ik nam iets te veel risico” - Annemiek van Vleuten na missen bocht in afdaling

Geen hersenschudding, wel veel pijn

Het uitzicht op een podiumplek was toen allang verdwenen, want van een mooie tweede plaats in het algemeen klassement was niets meer over. Hoewel Longo Borghini geen hersenschudding opliep maar wel flink wat pijn heeft, is in overleg tussen renster en ploeg besloten om in de zesde rit niet meer van start te gaan.
“Ik hoop iedereen weer te zien in de Tour”, aldus Longo Borghini via social media. Met de Tour bedoelt ze de Tour de France Femmes, die zondag 28 juli van start gaat. Ook Van Vleuten staat dan aan het vertrek, net als Demi Vollering, Mariannne Vos en Lorena Wiebes.
picture

Giro Donne | Bekijk ontknoping van de vijfde etappe - Niedermaier blijft Van Vleuten voor

WAAR KIJK JE?

De Giro Donne is van de eerste tot en met de laatste etappe live te volgen via Eurosport en discovery+. Van de start in het prachtige Toscane tot de finish op het pittoreske Sardinië: mis niets van de 34ste Giro Donne met Annemiek van Vleuten en Marianne Vos!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie