Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro Donne | Van Vleuten verliest sprint van Longo Borghini, maar voorspong blijft intact

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 03/07/2023 om 15:16 GMT+2

Annemiek van Vleuten heeft er weer een prima dag opzitten in de Giro Donne. De draagster van de roze trui kwam weliswaar zachtjes ten val en verloor de sprint om dagsucces, maar houdt in het klassement een voorsprong van 49 seconden op Elisa Longo Borghini, die de vierde etappe won.

Giro Donne | Van Vleuten verliest sprint van Longo Borghini, maar voorspong blijft intact

Ook in de vierde etappe van de Giro Donne stonden er de nodige colletjes op het programma, onderweg vanuit Fidenza naar Borgo Val di Taro 134 kilometer later. Echt zware cols waren het niet, maar genoeg voor Van Vleuten om toch weer in de aanval te gaan.
Van Vleuten kreeg Longo Borghini met zich mee en de twee raapten onderweg naar de finish Veronica Ewers op, die eerder ten aanval was getrokken. De Amerikaanse sloeg zelfs een gat van een minuut en reed daarmee virtueel in het roze, maar dit was voor Movistar het moment om Liane Lippert en Floortje Mackaij op kop te zetten.
Niet veel later begon Van Vleuten er zelf aan, waarna de voorsprong van Ewers snel slonk en de Nederlandse veelwinnaar zich aan kop van de koers meldde. Longo Borghini probeerde in de laatste afzink al te ontsnappen en weigerde in de finale nog op kop te komen.
picture

Giro Donne | Wiebes sprint voor Vos naar winst, Van Vleuten blijft in de roze trui na listige finale

Ewers bijgehaald

De Italiaanse van Lidl-Trek speelde het spel slim en liet Van Vleuten in de sprint niet meer langszij komen. Zoals verwacht, want Longo Borghini beschikt over een heel aardig eindschot wat haar al veel vaker succes opleverde. Knap was de prestatie van Ewers om tweede te worden.
Van Vleuten verloor op die manier weliswaar zes tellen bonificatie ten opzichte van Longo Borghini, maar in het algemeen klassement blijft haar marge grappig genoeg 49 seconden. Alleen niet langer ten opzichte van Cecilie Uttrup Ludwig, maar haar Italiaanse medevluchtster.
picture

Giro Donne | Eerste dagzege Van Vleuten in regenboogtrui levert direct roze trui op

WAAR KIJK JE?

De Giro Donne is van de eerste tot en met de laatste etappe live te volgen via Eurosport en discovery+. Van de start in het prachtige Toscane tot de finish op het pittoreske Sardinië: mis niets van de 34ste Giro Donne met Annemiek van Vleuten en Marianne Vos!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie