Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

GP Denain | Molano wint knotsgekke editie vol kapotte sturen, losse pedalen en valpartijen

Pim Verhoeven

Geupdate 16/03/2023 om 16:50 GMT+1

Juan Sebastián Molane heeft de Grand Prix Denain gewonnen. De Colombiaan was de snelste in de sprint uit een groep van vijf renners. De Franse kasseienkoers was één en al chaos in de finale. Met kapotte sturen, losschietende pedalen en vele valpartijen was het geen moment saai.

GP Denain | Molano wint knotsgekke editie vol kapotte sturen, losse pedalen en valpartijen

Valpartijen, mechanische pech, late comebacks en onverwachte momenten. Dat is voor een kasseienkoers de normaalste gang van zaken. Ook bij de GP Denain was dat niet anders.
De vlucht van de dag bestond uit acht renners. Paul Lapeira, Louis Barré, Luca De Meester, Benjamin Perry , Gilles De Wilde, Maël Guégan, Maxime Jarnet en Théo Delacroix reden lang voor het peloton uit. De voorsprong liep op een gegeven moment zelfs op tot vijf minuten, maar werd toen gecontroleerd door Jumbo-Visma die met Olav Kooij één van de favorieten bij zich hadden als het op een sprint aan kwam.
picture

GP Denain | Niet goed voor het vertrouwen, Stuur Hofstetter breekt twee keer af

Achterstand

Een sprint werd het echter niet. Op 70km van de meet was er een eerste valpartij waardoor Kooij op achterstand kwam. Geen lichamelijk malheur, maar wel problemen met de fiets. Ook Hugo Hofstetter kwam ten val en brak hierbij de linkerkant van zijn stuur af. Een reden om te stoppen was het niet direct, want kilometers lang reed de Fransman door met zijn halve stuur.

Dewulf

Stan Dewulf opende de echte finale en niet veel later voegde er zich ook andere renners bij de Belg. Edvald Boasson Hagen had duidelijk een goeie dag en met nog 30km te gaan sprong de Noor weg uit de kopgroep. Hij kreeg Tim van Dijke, Timo Kielich, Mikkel Bjerg en Juan Sebastián Molano met zich mee. Het peloton, of wat daar van over was, bungelde tussen de 10 en 20 seconden achter de koplopers.

Modder

Op 12km van de meet werd duidelijk dat het peloton vrijwel kansloos was om de koplopers terug te halen. Modder op de kasseien zorgde voor een spekglad wegoppervlak met vele valpartijen tot gevolg. Zelfs een motard lag erbij. De organisatie in de achtervolging was hierdoor volledig weggeslagen
Bjerg ondertussen aan het brommeren in de kopgroep. De Deen reed zich helemaal leeg voor Molano. De Colombiaan was de favoriet mocht het op een sprint aankomen.

Podium

Tim van Dijke wilde als eerste beginnen met sprinten, maar de Jumbo Visma-renner schoot uit zijn pedaal waardoor de verrassing volledig weg was. Het tempo zakte weer in en toen ging Molano aan. Een versnelling waar niemand een antwoord op had.
Van Dijke werd zelfs nog tweede en kwam slaand op zijn stuur over de streep. Kielich maakt het podium compleet en Boasson Hagen eindigt net buiten het podium in een race die hij vijftien(!) jaar geleden al eens won.

Het stuurtje van Hofstetter

Iemand die voorlopig niet meer op z'n stuur durft te slaan is Hofstetter. Nadat eerst de linkerkant van zijn stuur was afgebroken en hij eindelijk een reservefiets te pakken had gekregen duurde het lang of plotseling was daar weer een beeld van de Fransman.
Dit keer hing de rechterhelft van zijn stuur er troosteloos bij. Dat doet je vertrouwen geen goed de eerstvolgende keer als je een kasseienstrook opstuurt.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie