Op de uiterst glibberige en natte Waalse wegen begon de finale van deze wielerklassieker op iets minder dan 50 kilometer voor de meet met de beklimming van de Ermeton.
Johan Meens (Bingoal), Maximilien Juillard (Roubaix), Martin Urianstad (Uno-X), Gianni Marchand (Tartoletto) en Abram Stockman (Saris) vormden de kopgroep aan de voet van deze korte maar steile col, en leken met zo'n 40 kilometer te gaan te worden ingerekend door het peloton, maar het wijfelende peloton kreeg het maar niet voor elkaar op de vluchters te naderen.
En dat gaf de kans aan enkele renners uit het peloton om zich bij de overgebleven vluchters te voegen. Zo reed de Fransman Ewen Costiou weg bij de kop van het peloton en ging hij op ruim vijftien kilometer voor de finish voor de dagzege. Hij reed weg bij Urianstad en Marchand, de enige twee vroege vluchters die nog overgebleven waren.
Wielrennen
Laporte wint Binche-Chimay-Binche
14 UUR GELEDEN

Van der Poel doet alles zelf

De piepjonge Costiou reed vervolgens zo'n twaalf kilometer solo, maar al snel werd duidelijk dat het peloton hem voor de voet van de Citadel zou gaan achterhalen. Het was wachten op wie het eerst durfde te gaan. Dat was Dylan Teuns, die met Gonzalo Serrano probeerde weg te demarreren van het peloton.
Dat leek te lukken, maar de twee hadden niet rekening gehouden met een zekere Mathieu van der Poel, die eigenlijk de hele koers de kat uit de boom had gekeken. In zijn eentje achterhaalde hij Teuns en Serrano en sprintte hij na de laatste bocht op het rechte stuk zeer overtuigend naar de zege.
Biniam Girmay eindigde op ruime afstand als tweede achter de Nederlander en Serrano completeerde het podium in Namen.

Waar kijk je?

Alle grote wielerwedstrijden zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Wielrennen
Binche-Chimay-Binche | Laporte bekroont topjaar met indrukwekkende overwinning
14 UUR GELEDEN
Wielrennen
Binche-Chimay-Binche | Lorena Wiebes oppermachtig in Belgische eendagskoers
16 UUR GELEDEN