Great Ocean Road Race | 21-jarige Laurence Pithie pakt eerste grote zege, Bauke Mollema dichtbij

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 28/01/2024 om 11:14 GMT+1

Laurence Pithie heeft de Cadel Evans Great Road Race gewonnen. De Nieuw-Zeelander in Franse dienst wordt al enige jaren als groot talent gezien en met deze zege bevestigt hij zijn potentieel.

Op het beslissende moment zat Pithie goed van voren, dus toen op de lokale ronde een groep met sterke renners zich los wist te maken kon hij eenvoudig meeschuiven. Op het lastige parcours probeerde Bauke Mollema het nog met een late aanval, zoals Isaac Del Torro al eerder deed in de Tour Down Under, maar de Nederlander wist het niet vol te houden tot aan de streep.

Fotofinish

Het werd dus een sprint met de overgebleven renners en in deze groep waren Laurence Pithie en Natnael Tesfatsion aan elkaar gewaagd. Er was een fotofinish voor nodig om de winnaar aan te wijzen en dus ging de zege naar de 21-jarige Nieuw-Zeelander in Franse dienst. Georg Zimmermann werd derde in de sprint. Mollema eindigt op de 11e plek.

Grote namen op achterstand

Mannen als Elia Viviani, Biniam Girmay, Caleb Ewan en Filippo Ganna finishen allemaal op achterstand. Dat laat zien hoe zwaar de koers was en dus hoe knap de zege is van de jonge renner van Groupama - FDJ.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?