Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Evans Road Race | Marius Mayrhofer verrassend de sterkste in chaotische sprint

Pim Verhoeven

Geupdate 29/01/2023 om 10:50 GMT+1

Marius Mayrhofer heeft de Cadel Evans Great Ocean Road Race gewonnen. De Jonge Duitser van Team DSM was de snelste renner op de meet bij de finish in Geelong. Hugo Page van Intermarché-Circus-Wanty is 'the best of the rest' en Simon Clarke maakt het podium compleet.

Cadel Evans Great Ocean Road Race | Marius Mayrhofer verrassend de sterkste in chaotische sprint

Het parcours van de Cadel Evans Great Ocean Road Race geeft ontsnappingsspecialisten hoop. Taco van der Hoorn hoopte zijn kracht tot uiting te laten komen met een lange vlucht, maar de Nederlander kreeg geen andere renners mee. Alleen op kop was een missie die was gedoemd te falen.
Op de Challambra Crescent werd de finale open gebroken. De top van de klim lag op 9,1 kilometer van de meet. Sven Erik Bystrøm en Mauro Schmid kwamen als eerste boven. Met een voorsprong van 10 seconden zag het er naar uit dat het tweetal mocht gaan vechten voor de zege. De renners van Jayco-AlUla kregen het gat niet dicht en het kleine overgebleven groepje kende verder weinig organisatie.

Laatste km

Maar toen kwam de Australische kampioen Luke Plapp op kop. De INEOS Grenadier gooide er een machtige inspanning uit en reed het gat in de laatste kilometer in zijn eentje dicht met de rest van de renners in zijn wiel. De sprint verliep chaotisch met een valpartij voor Dorian Godon (AG2R Citroën), Dries Devenyns (Soudal-QuickStep) en Ethan Hayter (INEOS Grenadiers). Alle drie kwamen nog wel minuten later alsnog over de streep.

Podium

In die chaotische sprint was het Marius Mayrhofer die als eerste over de streep kwam. De jonge Duitser van Team DSM verrast zowel zichzelf als de rest van het wielerpeloton. Hugo Page van Intermarché-Wanty-Gobert kwam als tweede over de meet en Simon Clarke maakt het podium compleet.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie