Lavreysen trad in de voetsporen van Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin, die sinds 2014 de trofee onderling verdeelden. De baanwielrenner beleefde nog maar eens een unicum. “De wielersport is groot in Nederland en je hebt zoveel renners, dus dit is alleen maar mooi. Een eer”, aldus Lavreysen.
‘Hattrick Harrie’ won in 2021 alles wat er te winnen viel. Hij is meervoudig Europees kampioen, won diverse wereldtitels, werd twee keer olympisch kampioen en pakte ook nog een keer brons. Alsof dit allemaal niet genoeg was, zegevierde hij ook in de eerste UCI Track Champions League.

UCITCL | Aaneenschakeling van topmomenten van veelvraat Harrie Lavreysen

Wielrennen
Wielrennen | Wat zijn de 5 Monumenten in het wielrennen?
GISTEREN OM 17:29

Kleine dingetjes

“Er zijn altijd kleine dingetjes die beter kunnen, maar nee... 2021 was voor mij een droom. Het was super. Echt perfect”, vervolgt Lavreysen, die zowel met de ploeg als individueel succesvol was. “Het team is heel belangrijk. Dankzij de kracht van het team kunnen we individueel goed presteren.”
Het winnen van goud op de individuele sprint tijdens Tokyo 2020 was voor Lavreysen het mooist van alles, ook omdat hij in ene rechtstreeks duel vriend, collega en rivaal Jeffrey Hoogland versloeg. “Je staat daar toch in je eentje, maar voor mij was dit het hoogtepunt van het jaar.”

Tokyo 2020 | Lavreysen verslaat Hoogland in gouden broederstrijd

Drie keer goud

“Het ziet er eigenlijk niet meer uit”, merkt Lavreysen op als hij de beelden herbekijkt. “We waren in de laatste ronde een seconde slomer. We waren uitgeput. Ik wilde wel juichen, maar durfde dat niet eens uit angst om te vallen.”
En nu? Lavreysen is nog niet klaar. “Ik ben nog jong, ik denk nog steeds beter te kunnen worden. Misschien kan ik in Parijs voor drie keer goud gaan.”
Wielrennen
Wielrennen | Van Vleuten rijdt de Giro, Tour en Vuelta in 2022
20/01/2022 OM 15:36
Wielrennen
Wielrennen | “Ik had mijn ogen dicht” - Van Aert weet niet of hij Amstel Gold Race echt won
19/01/2022 OM 17:12