De eerste rit in het zonnige Catalonië werd grotendeels gedomineerd door een kopgroep van zes renners, van wie Astana-routinier Andriy Grivko de voornaamste troef was. Samen met Tom Bohli, Jesus Ezquerra, Daniel Turek, Antonio Molina en Markel Irizar bouwde hij een maximale voorsprong van drie minuten op. Het bleek niet genoeg, want al voor de laatste klim, op 21 kilometer van de meet, werd het groepje achterhaald door het peloton.
Bouhanni komt tekort
Tokio 2020
Van Vleuten viert haar gouden medaille op de tijdrit
28/07/2021 OM 17:31
Dat was vooral te danken aan het strakke tempo van Movistar, met de eindwinnaar van vorig jaar, Alejandro Valverde in de gelederen. Vervolgens namen de sprintersploegen die taak in de beslissende kilometers over. Cofidis reed zich uit de naad voor Nacer Bouhanni, maar het Franse lefgozertje kon zijn favorietenrol niet waarmaken en finishte slechts als zevende.
En dus snelde Hodeg na ruim 3,5 uur koers naar de zege, nadat hij op strakke wijze was gelanceerd door zijn teamgenoten van de QuickStep-formatie. Met name de Deen Michael Mørkøv verrichte in de laatste kilometer beulswerk voor zijn ploegmaat die met een fietslengte verschil het BORA-duo Sam Bennett en Jay McCarthy achter zich liet.
Tweede zege Hodeg
Het was alweer de tweede overwinning in korte tijd voor de 21-jarige Colombiaan die vrijdag de Handzame Classic won, zijn eerste profzege in het peloton. Dinsdag is de tweede etappe van de Volta Catalunya die voert van Mataró naar Valls, over 175 kilometer. Vanaf 15.45 uur live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting superspannende tijdrit heren
28/07/2021 OM 14:36
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Tom Dumoulin winnaar van het zilver op de tijdrit
28/07/2021 OM 10:19