Tijdens de slotklim van de derde etappe in Noorwegen kwam Evenepoel tot 6,5 Watt per kilo lichaamsgewicht tijdens een periode van 27 minuten. De 22-jarige Belg gaf aan dat het zijn beste waardes ooit waren. Volgens diverse wielervolgers betekende het zelfs de beste waardes van iedereen dit seizoen.

Waarom Vuelta?

Tour de France
Tour de France | Vloekende Wiggins razendenthousiast over gele Van Aert
5 MINUTEN GELEDEN
Hermsen zei in Kop over Kop daarom niet te begrijpen waarom Evenepoel op de Vuelta zou wachten. "Als je dit eind mei rijdt en je hebt daarvoor ook al Luik-Bastenaken-Luik gewonnen, waarom zou je dan alles op de Vuelta gooien?"
Een grote ploeg als Quick-Step Alpha Vinyl moet ook een klassementsrenner hebben, vervolgt Hermsen. "Natuurlijk ze gaan ook voor de sprints van Fabio Jakobsen, maar als Julian Alaphilippe niet op tijd fit en vorm is, zou ik Evenepoel inschuiven. Ik zou het wel durven. Met deze waardes kan hij de Tour de France winnen."

Ronde van Noorwegen | Evenepoel herovert leiderstrui met fraaie solo naar top Zombie Hill

Geleidelijke weg

Collega Bobbie Traksel kiest voor een meer geleidelijke weg. "Ik denk dat je je stapje voor stapje verder moet ontwikkelen. Natuurlijk, waardes liegen niet. Maar kijk naar Tadej Pogacar. Hij reed ook eerst op het podium van de Vuelta voordat hij de Tour de France won. Ik vind het daarom wel verstandig om eerst voor de Vuelta of de Giro te gaan. De Tour de France is toch weer een stapje hoger."
Hermsen wuift dit weg. "Die druk is er voor de Vuelta ook voor hem. Heel België verwacht dat hij wint. Natuurlijk kan het tegenvallen in de Tour de France, maar dan heeft hij dat alvast gehad."

Ronde van Noorwegen | Drie uit vijf voor Evenepoel in afwachting van eindzege

Waar kijk je?

Het wielerseizoen 2022 kijk je op The Home of Cycling. Op Eurosport worden bijna alle wedstrijden live uitgezonden. Met discovery+ mis je geen enkele wedstrijd.
Wielrennen
Tour de France | Vloekende Wiggins razendenthousiast over gele Van Aert
7 MINUTEN GELEDEN
Tour de France
Tour de France | Jakobsen pakt Van Aert in tussensprint
2 UUR GELEDEN