Zoals eerder deze week al bekend wordt gaat Steven Kruijswijk de Vuelta van 2020 fietsen. Voor Kruijswijk de uitgelezen kans om zich te revancheren voor vorig jaar, toen hij vanwege een blessure aan zijn knie moest opgeven. Kruijswijk kende in 2019 een topjaar met absolute hoogtepunt zijn prachtige derde plek in de Tour de France achter Egan Bernal en Geraint Thomas.
Ook Jos van Emden reist dus af naar Spanje. De 34-jarige Schiedammer heeft als focus gelijk de eerste etappe in Utrecht, de ploegentijdrit. De tijdritspecialist moet de Nederlandse team formatie in eigen land de rode trui bezorgen. Voor Van Emden wordt het zijn tweede Vuelta.
Wielrennen
Wielrennen | Portret van de familie Bäckstedt waar wielersucces in het dna zit
8 MINUTEN GELEDEN

Van Emden Jumbo-Visma

Foto: Eurosport

Later meer...
De Vuelta a Espana op de Eurosport Player
De Vuelta a Espana is ook dit jaar elke dag live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.com. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Wielrennen
Veldrijden | Brand en Van der Haar dragen bij aan mooie verzameling truien bij Baloise Trek Lions
EEN UUR GELEDEN
Wielrennen
Zesdaagse Gent | Cavendish praat over horrorval en zware blessures na pittige valpartij
2 UUR GELEDEN