Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kuurne-Brussel-Kuurne | Nathan van Hooydonck één van eersten die Van Aert feliciteert

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 25/02/2024 om 17:55 GMT+1

Nathan Van Hooydonck was één van de eerste mensen die Wout van Aert feliciteerde met zijn overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne. De nummer twee van vorig jaar is sinds zijn harstilstand in september renner af, maar was wel aanwezig bij Kuurne-Brussel-Kuurne om de koers mee te krijgen.

Kuurne-Brussel-Kuurne | Nathan van Hooydonck één van eersten die Van Aert feliciteert

Van Hooydonck was een jaar geleden nog één van de mannen die de koers kleurden. De Belg zat toen mee in de beslissende aanval, waar later ploegmaat Tiesj Benoot uit ontsnapte voor de overwinning, en won zelf de sprint voor de tweede plaats. Op 12 september 2023 kreeg Van Hooydonck een hartstilstand tijdens het autorijden.
Wonder boven wonder hielden hij en zijn toen hoogzwangere vrouw niks over aan het ongeval dat volgde. Maar het was al wel snel duidelijk dat Van Hooydonck niet meer kon koersen. Een te grote rechterhartkamer was de aanleiding voor de hartstilstand.
Nu een jaar na zijn tweede plaats was Van Hooydonck, in een jas met het logo van Visma-Lease a Bike erop, één van de eersten die Wout van Aert feliciteerde met zijn overwinning.
picture

Kuurne-Brussel-Kuurne | Dit zijn de hoogtepunten van Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen door Benoot

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie