La Course gaat dit jaar over een parcours van 112,5 km van Annecy naar Le Grand-Bornand, en finisht op dezelfde plek als de mannen later vandaag in hun Touretappe. Onderweg moeten er vier cols beklommen worden (één van de vierde categorie, één van de tweede en twee van de eerste categorie) voor Le Grand-Bornand. Het is de vijfde keer dat La Course verreden wordt, na drie keer de ‘traditionele’ finish op de Champs-Elysées en eenmaal een combinatie van een bergrit en een achtervolging.

La Course 2018

Foto: Eurosport

Zoals gezegd, de Giro Rosa die afgelopen zondag finishte ligt nog vers in het geheugen, en dan springen voor ons natuurlijk met name de goede prestaties van de Nederlandse dames in Italië. Maar liefst zeven van de 10 etappes werden gewonnen door een Nederlandse, en uiteindelijk was het Annemiek van Vleuten die met overmacht het roze wist te grijpen. Daarmee is ook direct de grote favoriet voor dit jaar in La Course genoemd. Van Vleuten verkeert dus in bloedvorm, en wist vorig jaar ook La Course al te winnen. Het is overigens slechts één keer voorgekomen dat er niet door een Nederlandse werd gewonnen, dus het vertrouwen in het Nederlandse kamp zal groot zijn.
Tokio 2020
Van Vleuten viert haar gouden medaille op de tijdrit
28/07/2021 OM 17:31
Eurosport Player: 6 Tour de France bonus-feeds
La Course is vandaag vanaf 10.30 uur LIVE te zien op Eurosport 1 en op de Eurosport Player. Net als de Tour de France. De Tour is elke dag - van de eerste tot en met de laatste kilometer - te volgen op de Eurosport Player, live en on demand. Wielerliefhebbers hoeven deze zomer dus geen minuut te missen van 's werelds grootste wielerwedstrijd. Via de Eurosport Player kunnen de wielerfans bovendien kiezen uit diverse exclusieve bonus-streams, waaronder vijf camera’s op de motoren die meerijden in de koers, een camera bovenop de finishlijn én een reclamevrije stream (met commentaar van onze Engelse collega's). Dus, wil je geen demarrage, eindsprint of beklimming missen, ga dan naar eurosportplayer.nl
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting superspannende tijdrit heren
28/07/2021 OM 14:36
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Tom Dumoulin winnaar van het zilver op de tijdrit
28/07/2021 OM 10:19