Je kunt je voorstellen dat de verschillen klein waren in Ede. Ellen van Dijk gaf vijf seconden toe en werd tweede. Alleen volle bak aangaan was genoeg en niemand kon zich een slippertje veroorloven. Eén keer aarzelend door de bocht en een renster stond zomaar een tiental plekken lager in de uitslag.
Vos deed dit van iedereen het beste. Ze stormde vol de bochten door en zette het op een sprinten zodra haar fiets weer recht stond. Na het afleggen van de proloog in 3:01 was het een tijdje afwachten, want Vos was ergens halverwege het veld gestart.

Toptijd voor oud-winnares

Wielrennen
Tour de France | “Van der Poel geknipte renner om groene trui te winnen” - Broers Roodhooft
GISTEREN OM 15:55
De concurrentie beet zich renster na renster stuk op de toptijd van Vos, die inderdaad kon juichen. De alleskunner van Jumbo-Visma start woensdag in de leiderstrui, als de rit van Zwolle naar Hardenberg wordt verreden. Dat is voor haar niets nieuws, aangezien ze tussen 2009 en 2012 de eindzege opeiste.
De Ladies Tour duurt tot en met zondag en volgens verwachting worden de echte verschillen in het klassement dit weekeinde pas gemaakt. De rittenkoers is iedere dag live te volgen op Eurosport, over het algemeen vroeg in de middag als opwarmer voor de Vuelta a España.

Ladies Tour | Volg Vos terwijl ze huishoudt tijdens de proloog in Ede

Wielrennen
Wielrennen | "Nog geen gesprek gehad" - Van Aert hoopt eruit te komen met Evenepoel
GISTEREN OM 12:54
Wielrennen
Wielrennen | Portret van de familie Bäckstedt waar wielersucces in het dna zit
01/12/2021 OM 16:26