Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Luik-Bastenaken-Luik | Drama in de Ardennen: Tadej Pogacar loopt polsbreuk op bij vroege valpartij

Pim Verhoeven

Geupdate 23/04/2023 om 16:18 GMT+2

Tadej Pogacar zal niet de winnaar worden van Luik-Bastenaken-Luik 2023. De Sloveen kwam met nog 174 km samen met Mikkel Honoré hard ten val. Zo hard zelfs dat hij daarna niet meer op de fiets is gestapt. Het gehoopte duel tussen Remco Evenepoel en Tadej Pogacar zal dus vandaag niet meer plaatsvinden..

UAE Team Emirates' Slovenian rider Tadej Pogacar looks on prior to the start of the men elite race of the Liege-Bastogne-Liege one day cycling event, 258,5 km round-trip from Liege via Bastogne, on April 23, 2023. (Photo by JASPER JACOBS / Belga / AFP) /

Foto: Getty Images

De ploeg laat op Twitter ook nog weinig los over de situatie van Pogacar. Hopelijk valt het allemaal wat mee voor de Sloveen..

Pols

Er zat een klein uur tussen de valpartij en de eerste echte update over de sitatie van Pogacar, maar via Twitter laat de ploeg eindelijk wat meer informatie los: "Tadej Pogacar was betrokken bij een val en moest opgeven in Luik-Bastenaken-Luik met een polsblessure. Hij is nu onderweg naar het ziekenhuis om scans te ondergaan. Verdere updates komen nog."
Sporza wist ook al te melden dat Pogacar en Honoré ten val kwamen in een afdaling waar meerdere putten in de weg worden aangeduid met markeringen. Waardoor de twee precies tot val zijn gekomen is nog onduidelijk. Ook zijn er nog geen beelden van de valpartij.

Update 16:00 uur

De uitslag van de onderzoeken is bekend. Tadej Pogacar heeft een breukje opgelopen in zijn pols. "Tadej heeft bij zijn valpartij een breukje opgelopen in zowel de scaphoïd en de lunatum. De scaphoïd moet geopereerd worden en dat gebeurt deze middag al door een specialist hier in Genk", aldus de ploegdokter Adrian Rotunno.

WAAR KIJK JE?

We gaan het voorjaar dan toch echt afronden. Na een hele lentecampagne vol magistrale momenten is het nu tijd voor Luik-Bastenaken-Luik wint. Live bij Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie