Vanthourenhout kwam net als eerder dit seizoen sterk uit de startblokken. De Belg van Pauwels Sauzen Bingoal reed lang vooraan met Eli Iserbyt. De mannen van ploegleider Jurgen Mettepenningen kregen gezelschap van Laurens Sweeck.
Sweeck had zijn start gemist, maar was in de volgende ronden sterk naar voren gereden. Een val op de trap zorgde ervoor dat hij vandaag niet op het podium eindigde. Hij eindigde na een lange inhaalrace uiteindelijk nog knap op de vierde plaats.
Wielrennen
Kop over Kop Wielerawards | Wie was de verrassing, wie braken er door en wie stelden teleur?
EEN UUR GELEDEN

Van der Haar

Vooraan viel het even stil waardoor ook Van der Haar aan kon sluiten. Kort pakte hij de kop van de wedstrijd, maar daarna namen de Belgen de wedstrijd weer in eigen hand.
In de een na laatste ronde vertrok Vanthourenhout, waarna de rest hem niet meer terug zag. Het is de tweede zege van dit seizoen voor Vanthourenhout. Ook bij de eerste Exactcross stond hij op het hoogste treedje van het podium.
Naast Lars van der Haar reden ook de andere Nederlandse mannen uitstekend. Corné van Kessel en Ryan Kamp eindigde respectievelijk als vijfde en zesde.

Waar te zien?

Voor veldrijden ben je bij Eurosport in 2022/2023 uiteraard weer aan het goede adres. Alle crossen kijk je live. Via discovery+ mis je geen minuut. Elke wedstrijd wordt met Nederlands commentaar uitgezonden.
Vuelta a España
La Vuelta | Directeur geeft teaser - "Spectaculairste parcours ooit en hoop op Pogacar en Evenepoel"
18 UUR GELEDEN
Giro d'Italia
Wielrennen | Jeroen Vanbelleghem beantwoordt alle vragen over de Giro-deelname van Remco Evenepoel
19 UUR GELEDEN