Premium
Wielrennen

Milaan-San Remo | Nederlands Commentaar

07:45:43

Herhaling
Alles wat je moet weten over Milaan-San Remo
Wielerkalender 2022: welke dagen moet je onderstrepen in jouw agenda?
Seizoen 2022: wat zijn de ambities van de Nederlanders?
Als je niets wilt missen, dien je al om 09:30 uur klaar te zitten en dan krijg je ook nog eens The Breakaway voorgeschoteld. En daarna hoef je geen minuut te missen. Begin met een kopje koffie en eindig ergens halverwege de middag met een lekker aperitief terwijl het peloton koers zet naar San Remo.
Milaan - Sanremo
Wielrennen | Had Mohoric technisch voordeel met dropper seatpost of zat het vooral in zijn hoofd?
22/03/2022 OM 12:37
Wordt het een aanvaller met explosieve klimmersbenen of houden de sterke sprinters stand? Niets zo onvoorspelbaar als La Primavera! De favorieten lopen dan ook uiteen van Wout van Aert tot Tadej Pogacar en Fabio Jakobsen. En nu hij van start gaat, mag je zelfs Mathieu van der Poel niet uitvlakken.

Poggio

Vermoedelijk vertrekt er een groepje zonder grote namen dat gecontroleerd de ruimte krijgt van het peloton. Over veelal vlakke wegen tikken de kilometers weg, terwijl je je kunt vergapen aan het mooie landschap van Lombardije richting de Ligurische kust.
De koers wordt pas echt beslist op de legendarische Poggio di San Remo! Niet dat deze klim nu zo spectaculair is. Maar met de top op 5,4 kilometer van de meet, kunnen de explosieve renners met klimmersbenen hier hun slag slaan.
Het is niet langer de vraag of Caleb Ewan er dan nog bij is, want helaas moest de sprinter van Lotto-Soudal zich afmelden. Hij wint dus weer niet.

Waar kijk je?

Zoals gezegd zendt Eurosport iedere kilometer koers van Milaan-San Remo live uit en als je echt geen seconde wilt missen, kun je het eerste monument van 2022 geheel reclamevrij streamen via discovery+. Onze commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon hebben er zin in en praten je constant bij.
Milaan - Sanremo
Wielrennen | "Ook de komende jaren doen de sprinters niet mee" - Kop over Kop over Milaan - San Remo
22/03/2022 OM 10:16
Milaan - Sanremo
Milaan-San Remo | Bekijk de hoogtepunten van de 113e editie van Milaan - San Remo
20/03/2022 OM 11:03