Jakobsen wordt zelfs uitgespeeld als troef van Quick-Step Alpha Vinyl, maar dat heeft niet alleen met hemzelf te maken. Kanshebber Julian Alaphilippe (winnaar van 2019) ontbreekt omdat hij kampt met bronchitis. Daardoor moest het plan overhoop en de tactiek gewijzigd.
Het is nu een kwestie van alle ballen op Jakobsen, die in onder meer Parijs-Nice en Kuurne-Brussel-Kuurne aantoonde dat het met de snelheid in zijn benen wel goed zit. Dat zal ook na een kleine 300 kilometer koers in San Remo het probleem niet zijn.

Parijs-Nice | Jakobsen verslaat Jumbo in sprint

Milaan - Sanremo
Wielrennen | Had Mohoric technisch voordeel met dropper seatpost of zat het vooral in zijn hoofd?
22/03/2022 OM 12:37

Pogacar

De vraag is wel: weet Jakobsen aan te klampen als bijvoorbeeld Tadej Pogacar het peloton laat krakken op de Cipressa en Poggio? Zo ja, dan kan hij een gooi doen naar de eindzege. Zo niet, dan moet de deelname worden beschouwd als een mogelijke investering in later succes.
Er zijn genoeg sprinters die met ambities aan de start verschijnen, dus als je het zo bekijkt, is het niet zo gek dat Jakobsen die ook heeft. Caleb Ewan behoort tot de favorieten en in het (recente) verleden werd ‘La Primavera’ nog gewonnen door rappe mannen als Arnaud Démare en Jasper Stuyven.

KBK | Fabio Jakobsen wint met machtige sprint na matig ploegenwerk

Waar kijk je?

Het eerste monument van het jaar wordt uiteraard live uitgezonden. Vanaf 09:30 uur ben je zaterdag aan het juiste adres bij Eurosport of stream geheel reclamevrij via discovery+.
Milaan - Sanremo
Wielrennen | "Ook de komende jaren doen de sprinters niet mee" - Kop over Kop over Milaan - San Remo
22/03/2022 OM 10:16
Milaan - Sanremo
Milaan-San Remo | Bekijk de hoogtepunten van de 113e editie van Milaan - San Remo
20/03/2022 OM 11:03