Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Milaan-San Remo | Voorbedacht plan met technisch snufje helpt Mohoric aan overwinning

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 20/03/2022 om 12:05 GMT+1

De Sloveen Matej Mohoric won Milaan - San Remo nadat hij op overtuigende wijzen wegreed in de afdaling van de Poggio. Na de race legt hij uit dat hij de hele winter heeft lopen trainen voor dit moment en dat gebruikt maakte van een technisch foefje: een dropper post, een beweegbare zadelpen, waardoor je sneler kan afdalen.

Milaan-San Remo | Voorbedacht plan met technisch snufje helpt Mohoric aan overwinning

"Ik heb de hele winter voor deze race getraind. Het team kwam toen met het plan om een dropper post te gebruiken omdat deze race me goed ligt en een afdaling aan het einde heeft, zegt de Sloveense winnaar."
Die dropper post heeft Mohoric veel voordeel opgeleverd. Een dropper post, of beweegbare zadelpen, is een veel gebruikt hulpmiddel in het mountainbiken, maar is nog onbekend in het wegpeloton.

Wat doet een dropper post?

In een afdaling kan deze zadelpen naar beneden schuiven zodat het zwaartepunt van de rijder dichter bij de grond ligt. Een rijder kan daardoor makkelijker bewegen en heeft veel meer controle over zijn fiets. In onderstaande video van Global Cycling Network wordt het effect van een dropper post uitgelegd.
"Ik dacht eerst dat het niet zoveel verschil zou maken, maar toen ik de pen voor de eerste keer gebruikte tijdens een training stond ik versteld. Je hebt zoveel meer controle, waardoor je op topsnelheid veiliger naar beneden kunt rijden."
Trots vertelt Mohoric hoe hij het meesterplan van de ploeg uitvoerde. "Ik had natuurlijk een voordeel want ik heb het heel veel getest in trainingen. Ik weet precies hoe ik de pen moet gebruiken. Ik denk dat het fysiek onmogelijk was om mij te volgen vandaag.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie