Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Milaan-San Remo | Fan filmt magistrale demarrage Van der Poel op Poggio

Wesley Schreurs

Geupdate 20/03/2023 om 13:42 GMT+1

Een fan heeft de geweldige demarrage van Mathieu van der Poel op de Poggio gefilmd. De demarrage op de scherprechter van Milaan-San Remo was in eerste instantie alleen op beeld via helikopterbeelden, maar nu kunnen we de winnende demarrage ook van dichtbij zien.

Milaan-San Remo | Van der Poel lost Pogacar en Van Aert op Poggio om Primavera te beslissen

Poggio

Van der Poel kwam op indrukwekkende wijze solo over de streep en trad daarmee in de voetsporen van zijn opa Raymond Poulidor, winnaar La Primavera in 1961. In eerste instantie was het nog, zoals verwacht, Tadej Pogacar die demarreerde en de sterkste leek te zijn op de Poggio.
De Sloveen kreeg alleen Wout van Aert, Filippo Ganna en Van der Poel met zich mee. Maar toen opeens zagen we vanuit de helikopterbeelden de renner van Alpecin-Deceuninck wegspringen. Pogacar en co hadden geen antwoord op de flitsende demarrage en zo sloeg Van der Poel het beslissende gat.
picture

Milaan-San Remo | Bekijk de samenvatting van monument gewonnen door Van der Poel

Fan

De demarrage was helaas niet volledig in beeld gebracht en alleen te zien via de helikopterbeelden. Gelukkig stond een wielerfan op de Poggio met een telefoon in zijn hand en wist hij de demarrage in beeld te brengen. Op indrukwekkende wijze zie je Van der Poel met een versnelling door de bocht komen en langs het beeld flitsen. De rest is geschiedenis.
picture

Milaan-San Remo | Prachtige beelden van Van der Poel, Ganna en Van Aert die wachten achter podium

Solo in recordtijd

Van der Poel liet een dag voor de Italiaanse klassieker weten: “Ik hoop natuurlijk hier ooit te winnen, maar het wordt niet gemakkelijk. Alleen op de Poggio bovenkomen en dan solo zegevieren, is mijn ideale scenario. Er zijn echter maar een paar renners die dit ooit hebben geflikt.”
Hij heeft zijn ideale scenario uit het boekje uitgevoerd en beklom de Poggio zelfs in een recordtijd. De heuvel van 3,6 kilometer en 3,6 procent gemiddeld beklom hij in vijf minuten en veertig seconden.
picture

Milaan-San Remo | Pogacar neemt verlies - "Van der Poel was te sterk om te volgen"

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie