Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Münsterland Giro | Per Strand Hagenes wint na indrukwekkende aanval - vergeet te juichen

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 03/10/2023 om 17:55 GMT+2

Per Strand Hagenes heeft nog maar eens onderstreept dat Jumbo-Visma een volgend groot wielertalent in huis heeft. De Noor zegevierde na een late aanval in de Münsterland Giro. Hagenes ging er in Münster twee kilometer voor de streep vandoor en niemand zag hem nog terug. Opvallend is dat het volgende juweeltje vergat om zijn handen in de lucht te steken.

Per Strand Hagenes wint Münsterland Giro_copy

Foto: Eurosport

Hagenes ging zo op in het moment en was zo volle bak aan het trappen dat het hem was ontgaan dat de finish aanstaande was. Het leverde kolderieke beelden op. Het is dat zijn soigneur hem even voorbij de finish opving en het parcours was afgesloten, anders had de Jumbo-renner waarschijnlijk nog een rondje gefietst op het plaatselijke circuit.
De aparte finish na 194,2 natte kilometers als gevolg van hevige regenval deed niets af aan de overwinning van Hagenes, die grote indruk maakte. De twintigjarige versloeg grote namen als Kaden Groves, Mads Pedersen en Nils Eekhoff, die stuk voor stuk tekortschoten. Bovendien wist hij zich in de rug gedekt door ploeggenoten Christophe Laporte en Edoardo Affini.
Hagenes volgt ook nog eens Jumbo-renner Olav Kooij op als jongste winnaar van deze Duitse koers. Eerder zegevierde hij tijdens de Ronde van Drenthe en pakte hij etappes in de Vierdaagse van Duinkerke en Olympia’s Tour.
picture

Ronde van Drenthe | Per Strand Hagenes gaat goed om met de kou en wint solo

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen treedt het najaar tegemoet. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie