Dat deed wel Adrie van der Poel. Hij is nog altijd de laatste Nederlandse winnaar van Vlaanderens Mooiste. De editie van 1986 kunnen we dus nog altijd als historisch beschouwen.
Wel Parijs-Roubaix en L-B-L
Alweer 32 jaar geleden dus, dat het rood-wit-blauw zegevierde. Servais Knaven en Niki Terpstra wonnen Parijs-Roubaix (2001 en 2014), Wout Poels zegevierde in Luik-Bastenaken-Luik (2016), maar met de Ronde van Vlaanderen wil het maar niet lukken. Hoe is het mogelijk dat een Nederlandse naam al zo lang ontbreekt op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen, voor velen de mooiste en belangrijkste klassieker van het voorjaar?
Tour de France
Tour de France | Opnieuw inval bij Bahrain-Victorious, hotel in vroege ochtend doorzocht
24 MINUTEN GELEDEN
Eurosport-commentator Karsten Kroon geeft daar antwoord op. Zelf was hij in 2007 dicht bij de overwinning. Net als komende zondag, werd ook toen de koers op eerste paasdag gereden. "Ik werd vierde, vlak achter winnaar Alessandro Ballan. Ik hield zelf ontzettend veel van de Hoogmis. Je hebt soms wat geluk nodig om te winnen, aangezien hier de allerbeste renners aan de start staan. Maar Niki Terpstra is daartoe in staat. Hij kan zondag de Ronde van Vlaanderen winnen."
  • Ronde van Vlaanderen: zondag vanaf 10.15 uur gehele koers LIVE op Eurosport 1 en Eurosport Player!
Wielrennen
Ronde van België | Ally Wollaston wint de sprint en neemt de leiding over
18 UUR GELEDEN
Wielrennen
Wielrennen | "Uitgespeeld" - Annemiek van Vleuten zag geen nieuwe en uitdagende projecten meer
18 UUR GELEDEN