En veilig was de overwinning voor de 29-jarige Merlier, die vier kilometer bij de finish in Nokere vandaan woont. De sprinter van Alpecin-Fenix sloot in de laatste bochtensectie goed aan en versnelde vlak voordat de laatste kasseiensectie opdoemde.
Daarmee viel de timing van Merlier uitstekend te noemen, want de rest kon op de kasseien geen snelheid meer winnen. Merlier op zijn beurt hield het hogere tempo vast en hoefde vervolgens, na het ronden van de laatste bocht, weinig moeite meer te doen om de rest voor te blijven.

Nokere Koerse | Wiebes geeft een masterclass sprinten op de kasseien

Giro d'Italia
Giro d’Italia | “Ben wel een beetje nerveus” - Poels over mooie bergritten die op komst zijn
2 MINUTEN GELEDEN

Welten vijfde

Max Walscheid werd namens Cofidis tweede, terwijl Lotto-Soudal een derde plaats noteerde met dank aan Arnaud de Lie. Bram Welten (Groupama-FDJ) werd vijfde. Opvallend was dat Merlier met beide armen los over de finish kwam, wat maar aangaf hij goed hij de bijzondere discipline van sprinten bergop op kasseien onder de knie heeft.
Net als bij de vrouwen was sprake van een nerveuze wedstrijd, met volop uitvallen van allerlei renners. Voorsprongen werden echter nooit groot en late aanvallen telkens geneutraliseerd. Aan sprinten was geen ontkomen, tot grote vreugde van winnaar Merlier.

WAAR KIJK JE?

Het volledige voorjaar, alle klassiekers en grote rondes zijn live te zien op Eurosport of reclamevrij te streamen via discovery+.
Giro d'Italia
Giro d’Italia | “Ben wel een beetje nerveus” - Poels over mooie bergritten die op komst zijn
2 MINUTEN GELEDEN
Giro d'Italia
Giro d’Italia | “Kansen voor renners die relatief fris zijn” - Arensman hoopt er eentje van te zijn
8 MINUTEN GELEDEN