Het was pas de derde editie van Nokere Koerse, maar de organisatie is voornemens om van de koers de Vlaamse versie van Parijs-Roubaix te maken. Want inderdaad, tijdens de 125,9 kilometer lange tocht naar Nokere worden diverse kasseienstroken aangedaan.
En ook de oplopende slotmeters bestaan uit kasseien. Die uitdaging ging Wiebes zonder problemen aan, maar de concurrentie kon het niet bolwerken. De Nederlandse stond alleen op de foto en het is puur uit goedheid dat de rest in dezelfde tijd wordt geklasseerd, want de pas 22-jarige heerste en won Nokere Koerse voor de tweede keer.

Ronde van Drenthe | Wiebes sprint naar winst en volgt zichzelf op als winnares

Giro d'Italia
Giro d’Italia | Sinkeldam moest na helse nacht halsoverkop verhuizen naar ander hotel
2 MINUTEN GELEDEN

Kopecky

Dat deed Wiebes ten opzichte van echt niet de minste rivalen, want nummer twee Lotte Kopecky won recent nog Strade Bianche terwijl Marta Bastianelli ook echt geen kleine naam is in het peloton. Marjolein van ’t Geloof kwam knap als vijfde binnen.
Behalve de machtige sprint van Wiebes onthouden we van deze editie van Nokere-Koerse ook de vele valpartijen, want om beurten lagen de vrouwen op het asfalt. Hoge of lage snelheid deed er eigenlijk niet eens toe, het was pijnlijk om te zien, maar over het algemeen zat iedereen snel weer op de fiets.

WAAR KIJK JE?

Het volledige voorjaar, alle klassiekers en grote rondes zijn live te zien op Eurosport of reclamevrij te streamen via discovery+.
Giro d'Italia
Giro d’Italia | Sinkeldam moest na helse nacht halsoverkop verhuizen naar ander hotel
2 MINUTEN GELEDEN
Giro d'Italia
Giro d'Italia: Thymen Arensman voor de start van etappe 16
9 MINUTEN GELEDEN