Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nokere Koerse | “Meer prijzengeld symbolisch belangrijk” - Wiebes na zege in lucratieve eendagskoers

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 17/03/2022 om 10:10 GMT+1

De overwinningen van Lorena Wiebes stapelen elkaar op. Binnen een tijdsbestek van enkele dagen sprintte ze naar winst in de GP Oetingen, Ronde van Drenthe en Nokere Koerse. Die laatste levert een leuke som geld op, aangezien het de eendagskoers voor vrouwen is met de best gevulde prijzenpot. Vooral symbolisch is dat van grote waarde, stelt Wiebes.

Wiebes heeft tijdens het voorjaar heel wat te juichen

Foto: Getty Images

Het is echt niet zo dat Wiebes harder sprint in Nokere Koerse dan tijdens de Ronde van Drenthe. “Ik wil iedere wedstrijd winnen, ongeacht het prijzengeld”, aldus de rappe vrouw van Team DSM. Maar het zegt natuurlijk wel iets, dat Nokere Koerse de prijzenpot voor vrouwen gelijkschakelde aan die bij de mannen.
De organisatie in België heeft inclusief een extra prijsje hier en daar zo’n 20.000 euro te verdelen, waarmee het prijzengeld meer dan verdriedubbeld werd ten opzichte van vorig jaar. “De kloof met de mannen moet weg”, stelde de organisatie tijdens de winter.
picture

Nokere Koerse | Wiebes geeft een masterclass sprinten op de kasseien

Kopecky

“Het is vooral symbolisch belangrijk”, benadrukt Wiebes, die op haar 22ste al bezig is met het opbouwen van een imposante erelijst. “Maar het is natuurlijk wel een mooie stap voor het vrouwenwielrennen. Hopelijk volgen er meer koersen.”
“Het is speciaal om hier weer te winnen. Bergop op de kasseien zorgt voor een andere finish dan normaal. Ik ging vroeg aan, net als in 2019 toen ik ook won. Toen voelde het goed. Nu weer. Ik ben heel blij met deze overwinning. We hadden pech onderweg. Vier meiden zijn gevallen, waarvan drie uit koers.”
Wiebes focuste zich in de finale op Lotte Kopecky, recent nog winnares van Stade Bianche. “Lotte behoort tot de sterkste rensters en ik wist waar ik moest zitten. Toch had ik een beetje geluk nodig, maar het kwam goed.”
picture

Nokere Koerse | Deze pijnlijke valpartijen deden zich voor tijdens editie bij de vrouwen

WAAR KIJK JE?

Het volledige voorjaar, alle klassiekers en grote rondes zijn live te zien op Eurosport of reclamevrij te streamen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie