Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | Omloop Het Nieuwsblad voor Van Vleuten na lange sprint tegen Vollering

Pim Verhoeven

Geupdate 26/02/2022 om 18:17 GMT+1

Annemiek van Vleuten heeft Omloop het Niewsblad gewonnen nadat ze de sprint vroeg aanging tegen Demi Vollering. Vollering zat al kilometers lang in het wiel van Van Vleuten energie te sparen voor deze sprint. Normaal gesproken is Van Vleuten minder explosief, maar door de sprint vroeg aan te gaan hield de Movistar renster haar sprint het langste vol.

Wielrennen | Omloop Het Nieuwsblad voor Van Vleuten na lange sprint tegen Vollering

Op de Muur van Geraadsbergen was het Annemiek van Vleuten zelf die het initiatief nam. Samen met Demi Vollering ging het Nederlandse tweetal er vandoor om vervolgens de aansluiting te vinden bij de kopgroep. Na een nieuwe demmarage van Van Vleuten kon wederom alleen Vollering het wiel volgen. In de laatste tien kilometer liep de voorsprong van het tweetal op tot ruim een minuut. Demi Vollering nam zat constant in het wiel van Van Vleuten omdat er nog twee SD Worx rensters achter de koploopsters reden.
Van Vleuten probeerde vanalles om Vollering ook wat kopbeurten te doen nemen, maar dat mocht niet baten. Op papier is Vollering de snelste in de sprint dus Van Vleuten moest het slim aanpakken. Dit deed ze door ver van de finish al te beginnen met sprinten. In het interview achteraf noemde Van Vleuten het zelf 'kamikaze' hoe ze de voorlaatste bocht in ging. Vollering wist nog wel naast Van Vleuten te komen, maar brak toen waardoor de Movistar renster juichend over de finish kon komen.

Nederlands podium

Lorena Wiebes wist de sprint van de achtervolgende groep te winnen en maakt daardoor het volledige Nederlandse podium compleet.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie