Voor het eerst in 107 edities startte de oudste Vlaamse klassieker, de Scheldeprijs, in het Zeeuwse Terneuzen. Het tempo lag moordend hoog in het eerste uur van de koers, met een gemiddelde van 48 kilometer per uur. Veel renners zochten de aanval en uiteindelijk kreeg een groepje van vijf man, met onder andere Jan-Willem van Schip, een gat van dik twee minuten, dat na een tijdje weer werd dichtgereden.
Drama voor Groenewegen
Waar vorig jaar een grote valpartij roet in het eten gooide, was dit jaar een spoorwegovergang een zwarte bladzijde in de koers. Met nog bijna 100 kilometer koers te gaan negeerde een deel van het peloton een sluitende slagboom, waardoor dertig renners, waaronder Groenewegen en Démare, uit de wedstrijd werden gezet.
Wielrennen
Laatste kilometer Scheldeprijs
04/04/2018 OM 15:32
Pechvogel Kittel
Marcel Kittel leek dus zo zijn zesde overwinning van de Scheldeprijs gemakkelijk binnen te kunnen gaan slepen, maar de techniek liet de Duitser in de steek. Kittel reed in totaal drie keer lek en kon in het slot van de koers niet meer aansluiten bij het peloton.
Met nog een heel kleine groep reed het peloton op de finish af. In een ontzettend chaotische finale probeerde Jos van Emden nog wat op vier kilometer, maar hij werd snel achterhaald. Dus kwam het toch aan op een ‘massasprint’ in het verdunde peloton. Zonder de grote favorieten was het de Nederlander Fabio Jakobsen die de 758e overwinning van Team Quick-Step binnen sleepte sinds 1999.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Anna Kiesenhofer wint de gouden medaille bij het wielrennen
GISTEREN OM 23:41
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Anna Kiesenhofer verrast en laat Nederlandse wielrensters met lege handen achter
GISTEREN OM 15:02