Laporte werd getroffen door niet zomaar materiaalpech, maar serieuze malheur. De renner van Jumbo-Visma zag zijn achterwiel dubbel slaan en in tweeën breken, waarna hij er goed aan deed om de situatie te redden zonder verwondingen of botsingen met achteropkomende renners.
De Fransman maakte zich snel uit de voeten, richting de berm, waarna hij zijn weg maar lopend trachtte te vervolgen in de hoop nog wat terreinwinst te boeken voordat de helpende hand zou worden toegestoken door de neutrale helpers of de ploegleiderswagen.
Parijs - Roubaix
Parijs-Roubaix | Van Baarle zorgt voor achtbaan aan emoties in ploegwagen Ineos
21/04/2022 OM 08:56

Lotto

Een ploegleiderswagen is echter niet zomaar gearriveerd bij een renner in de problemen. Dat weet men ook bij Lotto-Soudal. Vandaar dat een helper vooruit werd gestuurd om een nieuwe fiets te bezorgen. Dat plan werkte op zich heel aardig, totdat er op de kasseien geremd en afgestapt moest worden.
Dat afstappen ging op de gevreesde Arenberg-strook niet zo soepel, met een nare smakker als gevolg. Naar verluidt is er sprake van schade aan de elleboog, maar Brent van Moer van het toch al geplaagde Lotto kon zijn weg vervolgen en daarmee was de opzet tenminste geslaagd.
Van Moer zou uiteindelijk als 61ste de wielerbaan van Roubaix bereiken, Laporte besloot ergens onderweg op te geven.

WAAR KIJK JE?

Alle voorjaarsklassiekers en grote rondes zijn live te zien op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Parijs - Roubaix
Parijs-Roubaix | Van Aert heeft blaren op de handen na 257 kilometer lange helletocht
18/04/2022 OM 17:06
Parijs - Roubaix
Parijs-Roubaix | Van Baarle vloog naar winst met hoogste gemiddelde snelheid ooit
18/04/2022 OM 08:34