Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Roubaix | Bijzondere video’s: achterwiel Laporte begeeft het, helper Lotto hard onderuit

Kevin van Nunen

Geupdate 18/04/2022 om 11:31 GMT+2

Parijs-Roubaix is een uitdaging voor mens en machine. Dat werd zondag eens te meer gedemonstreerd, want voor sommigen had de kasseienklassieker meer weg van een helletocht dan een wielermonument. Vraag maar aan Christophe Laporte of de helper van Lotto-Soudal, die elk met hun eigen tegenslag werden geconfronteerd.

Het was voor Laporte moeilijk verder fietsen zonder achterwiel

Foto: Eurosport

Laporte werd getroffen door niet zomaar materiaalpech, maar serieuze malheur. De renner van Jumbo-Visma zag zijn achterwiel dubbel slaan en in tweeën breken, waarna hij er goed aan deed om de situatie te redden zonder verwondingen of botsingen met achteropkomende renners.
De Fransman maakte zich snel uit de voeten, richting de berm, waarna hij zijn weg maar lopend trachtte te vervolgen in de hoop nog wat terreinwinst te boeken voordat de helpende hand zou worden toegestoken door de neutrale helpers of de ploegleiderswagen.

Lotto

Een ploegleiderswagen is echter niet zomaar gearriveerd bij een renner in de problemen. Dat weet men ook bij Lotto-Soudal. Vandaar dat een helper vooruit werd gestuurd om een nieuwe fiets te bezorgen. Dat plan werkte op zich heel aardig, totdat er op de kasseien geremd en afgestapt moest worden.
Dat afstappen ging op de gevreesde Arenberg-strook niet zo soepel, met een nare smakker als gevolg. Naar verluidt is er sprake van schade aan de elleboog, maar Brent van Moer van het toch al geplaagde Lotto kon zijn weg vervolgen en daarmee was de opzet tenminste geslaagd.
Van Moer zou uiteindelijk als 61ste de wielerbaan van Roubaix bereiken, Laporte besloot ergens onderweg op te geven.

WAAR KIJK JE?

Alle voorjaarsklassiekers en grote rondes zijn live te zien op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie