Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Roubaix | Een teleurgestelde John Degenkolb doet zijn verhaal: "Een kans kwijtgeraakt"

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 09/04/2023 om 19:40 GMT+2

Voor John Degenkolb verliep deze editie van Parijs-Roubaix vrijwel perfect. Tot dat ene moment op de Carrefour de l'Arbre. Jasper Philipsen stuurt naar rechts, Mathieu van der Poel probeerde daar precies op dat moment onderdoor te komen en Degenkolb kon geen kant meer op. Een harde valpartij voor de Duitser, die in 2015 deze koers al eens wist te winnen, was het gevolg. Dit zei hij na de race.

Parijs-Roubaix | Een teleurgestelde John Degenkolb doet zijn verhaal: "Een kans kwijtgeraakt"

Zware teleurstelling. Dat straalde John Degenkolb uit nadat hij over de streep kwam op het velodrome in Roubaix: "Het is teleurstellend dat ik zo'n kans op een goed resultaat kwijt raak. Ik was zeker niet de sterkste, maar alles kan gebeuren in Parijs-Roubaix."

De schuldige

Wie er schuldig was aan de valpartij wilde Degenkolb voorlopig nog geen aandacht besteden: "Ik heb de beelden nog niet gezien, dus daar kan ik nu niks over zeggen."
In een tweede interview wilde Degenkolb ook verder geen uitspraken doen over zijn valpartij. Wel schetste hij een beeld van wat er gebeurde: "Ik fietste aan de rechterkant van de weg en plotseling was daar geen ruimte meer. Toen werd in tegen een toeschouwer aan geduwd."
picture

Parijs-Roubaix | Degenkolb: "Enorm teleurgesteld over het einde van deze koers"

Blessures?

Aan de valpartij heeft Degenkolb wel last overgehouden aan de schouder, maar wat er precies mis is moet nog blijken als hij bij de dokter langsgaat.
Voor de winnaar van 2015 was het wel een speciaal moment toen hij over zijn eigen kasseistrook heen reed: "Op kop rijden, in zo'n selectieve groep, op mijn eigen strook. Dat betekende zo veel voor mij vandaag. Echt een prachtig moment dat ik mij voor altijd zal herinneren."

Secteur John Degenkolb

Degenkolb kreeg in 2020 een kasseistrook naar zich genoemd nadat hij zelf een actie opstartte om geld in te zamelen om de junioreneditie van Parijs-Roubaix te redden. De organisatie kwam geld te kort en dankzij deze actie van Degenkolb kon de race voor de wielertalenten toch doorgaan.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie