• Parijs - Tours is zondag vanaf 15:30-16:00 LIVE op Eurosport 2 en na de WTA Linz finale LIVE op Eurosport 1. Ook is de koers te volgen op de Eurosport Player
Strade Bianche, het jongste monument van de kalender, is enorm in populariteit gestegen vanwege het spannende koersverloop en de heroïsche beelden. Maar niet alleen in Italië sturen ze steeds vaker van het asfalt af.
Zondag is het namelijk tijd voor de Franse versie van het gravelfietsen. Parijs – Tours is een eendagswedstrijd die zichzelf wil identificeren als ‘sub-klassieker’. Vorig jaar was de wedstrijd een gevecht van groep tegen groep en man tegen man. Søren Kragh Andersen wist vorig jaar te ontsnappen uit de greep van Benoit Cosnefroy en Niki Terpstra. In zijn flashinterview gaf Andersen aan het parcours geweldig te vinden. Niet iedereen was het met hem eens.
Europese Kampioenschappen
Spektakel gegarandeerd bij het EK Baanwielrennen in Apeldoorn
10/10/2019 OM 08:15
De organisatie had vorig jaar voor het eerst meerdere onverharde wegen opgenomen in het parcours. Het weer was droog, maar het regende lekke banden. Volgens vele renners bestonden de paden meer uit grote stenen dan uit grind. Yves Lampaert en Andre Greipel behoorde tot de pechvogels die zich uitspraken. Maar niet alleen de renners lieten zich horen. Ook Patrick Lefevere zei het niet eens te zijn met de gekozen grindpaden. Hij gaf zelfs aan dat Deceuninck–Quick-Step het volgende jaar, aankomende zondag, niet zou starten. Lefevere heeft zich aan zijn woord gehouden. Zijn ploeg doet niet mee met deze editie van Parijs – Tours. Juist de controversie rondom Parijs – Tours maakt het verhaal.
De afwezigheid van ‘The Wolfpack’ zal niet voor een saaie koers zorgen. De winnaar van vorig jaar, Andersen, staat op de startlijst. Maar ook renners zoals Terpstra, Naesen, Küng en Cavendish zijn van de partij. Kans op een vlucht en kans op een sprint. Onvoorspelbaar vanaf de start. Zorg dus vooral dat je zondag klaar zit voor een koers vol verhalen.
Parijs-Tours: LIVE op Eurosport
Parijs-Tours is zondag vanaf 15:30 te zien op de Eurosport Player! Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar www.eurosportplayer.com. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Wielrennen
Bomvolle veldrit kalender bij Eurosport
04/10/2019 OM 16:23
Parijs - Roubaix
Niki Terpstra wint Parijs-Roubaix in 2014
13/09/2022 OM 15:21