Sagan woont momenteel in Monaco, waar beperkingen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, betekenen dat hij zijn huis niet kan verlaten om te trainen. Hij gebruikt daarom een hometrainer om zijn conditie op peil te houden voor de mogelijke hervatting van het seizoen rond eind augustus.
Aan virtuele races, zoals de 'lockdown editie' van de Ronde van Vlaanderen of de Team Jumbo-Visma E-Race zal de Slowaak echter niet snel meedoen.
"Ik haat het om op de rollers te rijden, maar nu zijn ze mijn vriend", zei Sagan Q&A-video op Instagram.
Wielrennen
Tour de France | Deze renners staan aan de start van de Ronde van Frankrijk
7 UUR GELEDEN
We zullen zien hoe lang deze periode zal duren, maar Zwift races, met mijn conditie, met wat ik doe, met mijn voorbereiding en zo, ik denk het niet.
"Ik ben een echte wielrenner, maar niet een virtuele. Als dit de toekomst wordt ... Ik denk het niet. Misschien kan ik op Zwift een aantal races rijden met een elektrische fiets. Wat denken jullie daarvan?" Grapte Sagan.
Sagan keerde in begin maart terug naar Monaco, na Parijs-Nice, en zat vervolgens uit voorzorg geïsoleerd, met teamgenoot Oscar Gatto die eten bezorgde.
Hij onthulde tijdens de Q&A op Instagram dat hij en zijn familie "het goed deden", hoewel hij toegaf dat hij niet in staat was om buiten te trainen.
Vorige week werd door de UCI onthuld dat in een opnieuw ingerichte racekalender voor 2020 de Tour de France zou worden gehouden tussen 29 augustus en 20 september, gevolgd door het WK, de Giro d'Italia en Vuelta a España. Het is nog niet bekend wanneer de grote klassiekers, de grote doelwitten van Sagan, zullen plaatsvinden.
"Nu ze het schema voor het volgende deel van het seizoen maken, moet ik in vorm blijven. Als er races gaan plaatsvinden, moet ik er klaar voor zijn", zei hij.
"De UCI, samen met de belangrijkste wedstrijdorganisatoren, proberen hun best te doen voor onze sport in deze moeilijke en uitzonderlijke situatie. Dit is de eerste keer dat we zo'n crisis meemaken, maar ik weet dat de experts veel beter weten hoe we verder moeten dan ik. Voor mij is wachten en de regels volgen het belangrijkst. Als de omstandigheden ons in staat stellen om weer veilig te racen, gaan we weer op pad zodat fans weer van deze prachtige sport kunnen genieten. "

Sagan in de groene trui op het podium van de Tour de France.

Foto: Getty Images

Wielrennen
Tour de France | BikeExchange-Jayco mikt op snelle benen van Groenewegen en Matthews, geen Yates
7 UUR GELEDEN
Wielrennen
Tour de France | Caleb Ewan en Lotto-Soudal reizen met nieuwe sprinttrein af naar Denemarken
8 UUR GELEDEN