Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Groenewegen strijdt met Nizzolo en laat Pedersen voor in Ronde van Denemarken

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 12/08/2021 om 17:53 GMT+2

Dylan Groenewegen is dit keer tekortgekomen tijdens de sprint in de Ronde van Denemarken. Mads Pedersen was in de tweede etappe de snelste in de massaspurt. Groenewegen eindigde in Sønderborg achter Giacomo Nizzolo als derde, maar behield wel de leiderstrui.

Groenewegen strijdt met Nizzolo en laat Pedersen voor in Ronde van Denemarken

Groenewegen leek na een finale die hard werd gemaakt door Remco Evenepoel goed afgezet te worden door zijn ploeg Jumbo-Visma, maar eventjes raakte hij het wiel kwijt van Mike Teunissen en daar profiteerde Pedersen van. De Deen zette dit op de streep om in winst voor eigen publiek.
Groenewegen en Nizzolo waren kansloos omdat ze naar elkaar toe stuurden en zelfs raakten met de schouder. Mark Cavendish speelde geen rol van betekenis, zoals eigenlijk in aanloop naar de sprint al wel bleek toen hij diverse keren wat verder van achteren zat.
De PostNord Danmark Rundt duurt nog tot en met zaterdag en wordt afgesloten met een individuele tijdrit. De kans dat Groenwegen – winnaar van de openingsrit – de leiderstrui definitief weet veilig te stellen, is dan ook niet zo groot.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie