Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

RideLondon Classique | SD Worx herhaalt recept - Lotte Kopecky trekt aan en Lorena Wiebes wint

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 25/05/2024 om 15:56 GMT+2

Het lijkt wel alsof Team SD Worx-Protime Pro Cycling Manager aan het spelen is in de RideLondon Classique. Nadat de eerste etappe al met sprekend gemak werd gewonnen door Lorena Wiebes, deed de Nederlandse dat een dag later dunnetjes over. Ook de sprintaantrekker was dezelfde: wereldkampioene Lotte Kopecky.

RideLondon Classique | SD Worx herhaalt recept - Lotte Kopecky trekt aan en Lorena Wiebes wint

Was de sprint op de eerste dag nog een beetje vals plat, waar Kopecky eigenlijk al voor Wiebes' eindschot het verschil wist te maken voor haar Nederlandse ploeggenoten, in Maldon lag er een serieuze puist op de rensters te wachten richting de streep.
Opnieuw was het Kopecky die in de finale de kastanjes meerdere malen uit het vuur haalde voor Wiebes en haar vervolgens op perfecte wijze afzette in de laatste bocht. De snelste renster ter wereld wordt met een reden zo genoemd; ze maakte het opnieuw vakkundig af. In haar wiel werd Charlotte Kool tweede, Kopecky kwam als derde binnen.

Uitslag RideLondon Classique, rit 2: Maldon-Maldon (142 km)

1. Lorena Wiebes - 3:33:26
2. Charlotte Kool - zt.
3. Lotte Kopecky - zt.
4. Letizia Paternoster - zt.
5. Soraya Paladin - zt.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie