De slotetappe kende over een korte afstand van 122 kilometer, maar koerste wel over acht cols. Een pittige klus dus voor Roglic, maar het grootste gevaar doemde zich pal na de start al op. Met nog geen drie kilometer in de benen was er nabij het regenachtige Eibar een massale valpartij in het peloton.
In de achtervolging
Ook Roglic ging onderuit en verloor flink wat tijd. Met behulp dan zijn teamgenoten van LottoNL-Jumbo ging de kopman in de achtervolging en sloot na zo'n 12 kilometer weer bij het grote pak aan. De vraag was of die inspanning Roglic later nog zou opbreken.
Wielrennen
Ronde van België | Agnieszka Skalniak - Sojka eerste leider na winst in proloog
16 UUR GELEDEN
Die vraag kon met 'nee' worden beantwoord. En dat had Roglic helemaal aan zichzelf te danken. De Sloveen had in de finale geen enkele ploegmaat meer bij zich, terwjjl het Movistar van Landa met vijf man sterk opereerden. Maar hij deed simpelweg wat hij moest doen: in het wiel van Landa, zijn grootste concurrent, blijven.
Eigen tempo op Usartza
Op vijf kilometer van de meet werd een groep vluchters, met onder anderen Thomas de Gendt, achterhaald, waarna het spel op de wagen ging. Op de laatste klim, de Usartza, ging Enric Mas ervandoor. Namens Movistar probeerde Nairo Quintana als vooruitgeschoven pion Roglic onder druk te zetten.
Quintana sloeg een gaatje, waarna Landa ook de aanval koos. Roglic kon niet volgen, maar raakte geen moment in paniek en bleef zijn eigen tempo rijden. Op de top van de Usartza was het verschil 46 seconden, te weinig voor Landa om in het eindklassement de achterstand van 1.57 seconden nog goed te maken. "Individueel gewoon de allerbeste", concludeerde Eurosport-commentator Bobbie Traksel.
Tour de France
Tour de France | "Graag mijn handen in de lucht op de Champs-Élysées" - Fabio Jakobsen over doel
17 UUR GELEDEN
Tour de France
Tour de France | Quinten Hermans snapt er niets van - "Onduidelijk waarom ik thuis moet blijven"
20 UUR GELEDEN