Onderweg moeten de renners maar liefst 3584 hoogtemeters overbruggen. In totaal moeten de renners over vijf verschillende beklimmingen heen, met veel variatie. De eerste klim heeft een lengte van 8,9 kilometer, met een gemiddeld hellingspercentage van 9,4%. De tweede is niet veel makkelijker: 9,6 kilometer tegen gemiddeld 8,1%. Klim drie en vier zijn relatief wat lichter, tot de vijfde klim: Een klim die vooral lastig is vanwege de lengte, maar liefst 13,1 kilometer met gemiddeld 6,5%. Dan is het nog 27,4 kilometer naar de streep, wat grotendeels afdalen is.
Een etappe voor de echte klimmers dus, en de etappe waar waarschijnlijk de beslissing zal vallen, gezien het lichtere karakter van de koers van morgen.
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
Wielrennen
Frans kampioenschap | Florian Senechal sprint naar zege na bloedstollend spannende finale
2 UUR GELEDEN
De derde etappe van de Ronde van Romandië is vandaag vanaf 16:00 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste zeven dagen gratis. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor € 29,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Wielrennen
Frans kampioenschap | Florian Senechal sprint naar zege na bloedstollend spannende finale
2 UUR GELEDEN
Wielrennen
Spaans Kampioenschap | Toptalent Rodríguez pakt Spaanse titel
4 UUR GELEDEN