Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Burgos | Demi Vollering aan de leiding na zege op Alto de Rosales

Mathieu HIlgersom

Geupdate 17/05/2024 om 16:12 GMT+2

Demi Vollering heeft vrijdag de tweede etappe in de Ronde van Burgos gewonnen. Op de slotklim plaatste ze een kleine kilometer voor de top een beslissende aanval. Evita Muzic kon het langste in haar wiel blijven en finishte op vier seconden. Karlijn Swinkels werd knap derde.

Ronde van Burgos | Demi Vollering aan de leiding na zege op Alto de Rosales

De val in de eerste etappe op donderdag heeft veel losgemaakt. Elisa Balsamo was het grootste slachtoffer en of dat voor Lidl-Trek niet erg genoeg was, verloor Lucinda Brand tijd omdat ze stopte om te helpen. Het maakte de Nederlander bijzonder boos. Overigens stapte Balsamo vrijdag wel weer 'gewoon' op de fiets.
Door deze ophef was er minder aandacht voor Lotta Henttala die verrassend won in de sprint. De Finse zou echter niet lang van haar leiderstrui kunnen genieten, omdat de finish op vrijdag bovenop de Alto de Rosales lag. Een kolfje naar de hand van topfavoriete Vollering.
picture

Ronde van Burgos | Balsamo komt goed weg na angstaanjagende val - Henttala verslaat Wiebes

Enige finish bergop

De Nederlandse moest vrijdag wel toeslaan, omdat deze etappe de enige is met een finish bergop. Nadat de vier vroege vluchters (Antri Christoforou, Valentina Basilico, Marta Romeu en Miryam Maritza Nunez) waren gegrepen, ontbrandde de koers pas echt aan de voet van de Alto de Rosales.
Lorena Wiebes maakte tempo en dunde daarmee de groep alvast flink uit. Toen de sprinter moest afgeven, nam FDJ over in dienst van EMuzic.
Het bracht Vollering niet aan het wankelen. Een kleine kilometer voor de top versnelde ze en sloeg al snel een gat. Muzic kon het langste volgen, maar verloor uiteindelijk toch terrein. Vollering kwam vier seconden voor de Francaise boven. Ze pakte hiermee niet alleen de etappezege, maar ook de leiderstrui.

Ontknoping

Zaterdag gaat de Ronde van Burgos verder met een grotendeels vlakke etappe richting Melgar de Fernamental. De ontknoping volgt zondag met de beklimming van de Alto de Rozavientos van de eerste categorie. Daarna is het nog ruim 20 kilometer tot de finish in Canicosa de la Sierra.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie