Getty Images

De mannen van show en spektakel rijden deze week in Californië

De mannen van show en spektakel rijden deze week in Californië
By Eurosport

The 13/05/2018 at 18:25Bijgewerkt The 13/05/2018 at 18:27

Krijg je niet genoeg van de Giro? Dan pak je de Ronde van Californië er toch lekker bij. Zeker na het werpen van een blik op de startlijst: Peter Sagan, Marcel Kittel, Mark Cavendish en Alexander Kristoff. Met deze rappe en kleurrijke mannen is de Ronde van Californië verzekerd van show en spektakel.

De zevendaagse rittenkoers door de Golden State begint zondagavond met een criterium in Long Beach. De 133 kilometers worden verdeeld over 12 rondjes. Spiegelvlak, dus we kunnen ons meteen opmaken voor een eerste clash tussen de topsprinters. Vanaf 23:00 uur LIVE te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

De Ronde van Californië werd vorig gewonnen voor de Nieuw-Zeelander George Bennett van LottoNL-Jumbo. Hij heeft dit jaar voor de Giro gekozen en is er dus niet bij. Egan Bernal, Tejay van Garderen, Rafael Majka en Adam Yates gaan naar verwachting om de eindzege strijden.

Vijf Nederlanders

Voor LottoNL-Jumbo staan Tom Leezer en Antwan Tolhoek aan de start. Ook Sunweb heeft twee Nederlanders in de gelederen: Mike Teunissen en Tom Stamsnijder. Tom-Jelte Slagter (Dimension-Data) is de vijfde Nederlander in Californië.

Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis