Er gebeurde zo’n tweehonderd kilometer lang helemaal niets, tijdens de aflevering van Dwars door Catalonië, maar in de finale werd het plotseling spannend. En nerveus. Heel nerveus. Vernons ploegmaat Ilan van Wilder ging een kilometer bij de streep vandaan onderuit.
Het leek erop alsof Van Wilder en een andere renner elkaar schampten toen twee delen van het peloton weer bij elkaar kwamen na het ronden van een rotonde. En dat verliep niet geheel vlekkeloos. Net als de sprint in de straten van Vilanova i la Geltrú. Vernon kwam als eerste binnen, maar moest lang wachten op zekerheid.

Almeida pakt leiderstrui

Ronde van Catalonië
Volta Catalunya | Carapaz wint sprint-a-deux na duo-aanval van 132 kilometer
26/03/2022 OM 16:59
Zelfs de ceremonie werd uitgesteld. En anders werd er wel erg rustig aan gedaan, want er moesten eerst waarschijnlijk wat videobeelden worden gecheckt door de jury. Vernon zou een duw hebben uitgedeeld, maar kwam er ook in tweede instantie mee weg.
Opvallend was verder dat Joâo Almeida er bij het laatste tussensprintje in slaagde om bonificatie te pakken. Daardoor heeft de Portugees, ritwinnaar op de besneeuwde Boí Taüll, nu ook de leiderstrui om zijn schouders. Ondanks de winst kwam hij daar bergop een halve tel voor tekort.
De Volta Catalunya beleeft dit weekend zijn climax, maar niet voordat er nog de nodige cols zijn beklommen.

WAAR KIJK JE?

Het volledige voorjaar, alle klassiekers en grote rondes zijn live te zien op Eurosport of reclamevrij te streamen via discovery+.
Ronde van Catalonië
Volta Catalunya | “Nog tijd zat richting de Giro” - Jumbo-Visma niet bezorgd om Dumoulin
24/03/2022 OM 12:46
Ronde van Catalonië
Wielrennen | “Nog tijd zat richting de Giro” - Jumbo-Visma niet bezorgd om Dumoulin
24/03/2022 OM 12:42