Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Volta Catalunya | Chaotische sprint bezorgt Vernon primeur met eerste profzege

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 25/03/2022 om 18:20 GMT+1

Ethan Vernon heeft een winnende sprint op zijn naam staan. Dat is best verrassend op je 21ste. Vernon deed het bovendien in verre van de minste wedstrijd. De Brit van Quick-Step won namelijk de vijfde rit in de Volta Catalunya, de rittenkoers waarin het pas na 206,3 kilometer weekend was.

Volta Catalunya | Chaotische sprint bezorgt Vernon primeur met eerste profzege

Er gebeurde zo’n tweehonderd kilometer lang helemaal niets, tijdens de aflevering van Dwars door Catalonië, maar in de finale werd het plotseling spannend. En nerveus. Heel nerveus. Vernons ploegmaat Ilan van Wilder ging een kilometer bij de streep vandaan onderuit.
Het leek erop alsof Van Wilder en een andere renner elkaar schampten toen twee delen van het peloton weer bij elkaar kwamen na het ronden van een rotonde. En dat verliep niet geheel vlekkeloos. Net als de sprint in de straten van Vilanova i la Geltrú. Vernon kwam als eerste binnen, maar moest lang wachten op zekerheid.

Almeida pakt leiderstrui

Zelfs de ceremonie werd uitgesteld. En anders werd er wel erg rustig aan gedaan, want er moesten eerst waarschijnlijk wat videobeelden worden gecheckt door de jury. Vernon zou een duw hebben uitgedeeld, maar kwam er ook in tweede instantie mee weg.
Opvallend was verder dat Joâo Almeida er bij het laatste tussensprintje in slaagde om bonificatie te pakken. Daardoor heeft de Portugees, ritwinnaar op de besneeuwde Boí Taüll, nu ook de leiderstrui om zijn schouders. Ondanks de winst kwam hij daar bergop een halve tel voor tekort.
De Volta Catalunya beleeft dit weekend zijn climax, maar niet voordat er nog de nodige cols zijn beklommen.

WAAR KIJK JE?

Het volledige voorjaar, alle klassiekers en grote rondes zijn live te zien op Eurosport of reclamevrij te streamen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie