De planning van Dumoulins voorjaar en voorbereiding op de Giro d’Italia werd in de war geschopt door covid, maar nu is hij terug. Zo bekeken vallen de gevolgen nog mee: de Giro is nog wel even weg en de Nederlander is op de weg terug, dus er is nog tijd genoeg.
Tijd die Dumoulin ook nog zegt nodig te hebben. “Ik heb geen ambities voor het klassement. Het zou mooi zijn om mee te kunnen zijn, maar zo ver ben ik nog niet. Ik wil aan de finish graag een goede week koers in de benen hebben.”

UAE Tour | Pogacar slaat dubbelslag op Jebel Jais, Dumoulin moet vroeg lossen

Ronde van Catalonië
Volta Catalunya | Carapaz wint sprint-a-deux na duo-aanval van 132 kilometer
26/03/2022 OM 16:59

Topteam Jumbo

Een renner als Dumoulin, onderdeel van een topteam als Jumbo-Visma, kan natuurlijk nooit anoniem meerijden. De status van Jumbo als topploeg zorgt voor verwachtingen en dat straalt ook af op Dumoulin. Zorg dat voor extra druk?
“Onze ploeg is één van de beste of zelfs de beste van de wereld. Dat blijkt overal uit en we voelen het zelf ook. Het helpt mij, dus ik ben er blij mee”, aldus Dumoulin. “Het voelt niet als een last op mijn schouders. Ik wil graag goed presteren, maar heb nog wat tijd nodig. Mijn topvorm heb ik nodig in de Giro.”

WAAR KIJK JE?

Het volledige voorjaar, alle klassiekers en grote rondes zijn live te zien op Eurosport of reclamevrij te streamen via discovery+.
Ronde van Catalonië
Volta Catalunya | Chaotische sprint bezorgt Vernon primeur met eerste profzege
25/03/2022 OM 17:17
Ronde van Catalonië
Volta Catalunya | “Nog tijd zat richting de Giro” - Jumbo-Visma niet bezorgd om Dumoulin
24/03/2022 OM 12:46