Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of Chongming Island | Mylène de Zoete is de snelste in de sprint en boekt eerste profzege

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 12/10/2023 om 12:18 GMT+2

Mylène de Zoete is van de nul af! De renster van CERATIZIT-WNT was de snelste in de sprint van de eerste etappe van de Tour of Chongming Island. De Zoete verklaarde achteraf dat het de bedoeling was om de lead-out te verzorgen, maar ze was zo snel dat ze de hoofdprijs kon pakken: ritwinst en de leiderstrui.

Tour of Chongming Island | Mylène de Zoete is de snelste in de sprint en boekt eerste profzege

Net als de Ronde van Guangxi kon ook de Tour of Chongming Island enige jaren niet verreden worden. Dit is de eerste editie post-corona. De Zoete is van de partij en heeft als eerste een overwinning binnen. Wellicht was het de bedoeling dat die overwinning Martina Fidanza toekwam, maar de 24-jarige was sneller.
De Zoete weet wat het is om op hoge snelheid te fietsen, aangezien ze ook baanrenster is. De Nederlandse was te snel voor Georgia Baker en Daria Pikulik, die het met ereplaatsen moeten doen. Bekende namen als Chiara Consonni en Rachele Barbieri kwamen er ook niet aan te pas op de brede finishstraat.
De Tour of Chongming Island – een eiland pal boven Shanghai – bestaat uit drie vlakke ritten en in het klassement koestert De Zoete, op basis van bonificatie, nu een voorsprong van vier seconden.
picture

EK Baan | Brons op afvalkoers voor Mylène de Zoete, Kopecky Europese kampioen

Waar kijk je?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Voor de koers ben je bij Eurosport en discovery+ altijd aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie